1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BAŞKENT'TE KARLA MÜCADELE
BAŞKENT'TE KARLA MÜCADELE

BAŞKENT'TE KARLA MÜCADELE

BAŞKENT'TE KARLA MÜCADELE

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün gece yoğun bir şekilde yağan mevsimin ilk kar yağışında ana arterleri ve caddeleri açık tutmak için yoğun bir çalışma sergiledi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri 160 özel kar küreme aracı, 22 greyder, 22 loder ve 1500 personelle sabaha kadar çalışmalarını sürdürerek ana arter ve caddelerin trafiğe açık olmasını sağladı.

Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yoğun kar yağışında meteorolojinin çok önceden bildirmesine ve kendilerinin de defalarca basın üzerinden uyarılarına karşın aşınmış ve mevsim şartlarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkan araçların çalışmalarını engellediğini bildirerek, “Maalesef bu uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkarak kayan araçlar yolları kapattığından bazı bölgelere müdahale etmekte büyük güçlük çektik” dedi.

Başkentte kar yağışı ihtimaline karşı gerekli hazırlıkların haftalar öncesinden yapıldığını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Üçpınar, şehrin 40 noktasında bekletilen karla mücadele araçlarının (unimog) kar yağışının başlamasının ardından anında gerekli müdahalenin yapıldığını bildirdi.  

Meteorolojinin dün geceki kar yağışına karşın vatandaşları  günler öncesinden uyarmasına rağmen bazı sürücülerin yine önlem almadığına dikkat çeken Üçpınar, kar yağışı sonucu kayarak meydana gelen trafik kazalarının da sebebinin yine kabak tabir edilen aşınmış lastik ve kış mevsimi koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmalardan kaynaklandığını söyledi.

   Üçpınar, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından Konya yolu Kepekli mevkiinde iki TIR’ın yolu kapatmasının da buna örnek olduğunu bildirerek, “Maalesef tüm uyarılara karşın hem büyük yük taşıyan araçlar, hem şehir içinde yolcu taşıyan minibüs ve taksiler ile özel araçların büyük bir kesimi uygun olmayan lastiklerle yola çıkarak uygun lastiklerle yola çıkan insanların da hareket etmesini önlüyorlar. Kayarak yolu bir araç kapattığı zaman bizim iş makinalarımızın o bölgeye de ulaşması hayli zor oluyor” diye konuştu.

 Üçpınar, Büyükşehir Belediyesi olarak 130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz silosu hazırlama tesisine sahip olduklarını, ayrıca yollarda alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullandıklarını belirtti.

Stokta, yollarda kullanılmak üzere 14 bin ton tuz bulunduğunu belirten Üçpınar, Bazı bölgelerde sorumluluk alanında olmamasına karşın İlçe belediyelerinin sorumluluk alanındaki sokakların da vatandaşın talebi üzerine Büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından temizlendiğini bildirdi.

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.