1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş'tan Arena için 1 numara çözüm
Beşiktaş'tan Arena için 1 numara çözüm

Beşiktaş'tan Arena için 1 numara çözüm

Beşiktaş başkanı Fikret Orman Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede TT Arena için destek istedi

A+A-

İnönü Stadı'nı yıkıp kapasitesini artırarak yeniden yapmak isteyen Beşiktaş, yeni sezonda maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamak için girişimlerini sürdürüyor. Galatasaray cephesinden özellikle başkan yardımcısı Adnan Öztürk kanalıyla gelen olumsuz açıklamalara karşın, siyah-beyazlı ekip ümidini koruyor.

ORMAN'IN YARDIM İSTEĞİNE GÜL'DEN OLUMLU YANIT

Kartal'ın en büyük güvencesi ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, iyi bir Beşiktaş taraftarı olan ve bunu çeşitli dönemlerde yaptığı açıklamalarda açıkça dile getiren Gül'e geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Milangaz'ın kazandığı şampiyonluk kupasını götürdükleri Köşk'te konuyu açtığı öğrenildi. Abdullah Gül'ün Orman'ın yardım ve destek isteğine olumlu yaklaştığı ifade edildi.

GSGM'NİN MADDİ ŞARTLARINI KABUL ETTİ

Fikret Orman'ı dinleyen Abdullah Gül'ün, yardımcılarına konuyu araştırmaları için talimat verdiği bildirildi. Fotomaç gazetesinin haberine göre; Gül'ün, siyah-beyazlı yönetime, Beşiktaş'ın yeni stadı yapılana kadar maçlarını Galatasaray ile birlikte Türk Telekom Arena'da oynayabilmesi için destek olma sözü verdiği ifade edildi. Bu arada Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamasına karşı çıkarken gerekçe olarak kulüp tüzüğünü gösterdiği bildirildi. Buna karşılık Beşiktaş ise Arena'nın GSGM'nin malı olduğunu koz olarak kullanıyor. Siyahbeyazlılar, Arena'da oynamak için gereken, 'Yıllık 1.5 milyon TL kira, isim hakkının yüzde 25'i ve stat gelirinin yüzde 15'i' gibi parasal şartları yerine getirmeye hazır olduğunu da GSGM'ye bildirdi.

PROTOKOL YAPILACAK

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı devre dışı bırakarak önümüzdeki günlerde GSGM ile maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamak için protokol yapacağı iddia edildi. Siyah-beyazlıların, GSGM'nin daha önce yaptığı, "Türk Telekom Arena Stadı için Galatasaray'ın söz hakkı yok" açıklamasına güvendiği belirtiliyor.

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.