1. HABERLER

  2. BİLDİKLERİNİ OKUYORLAR
BİLDİKLERİNİ OKUYORLAR

BİLDİKLERİNİ OKUYORLAR

Göl-Der Başkanı İsa Ömercan da festivalin ardından bir basın bildirisi yayınlayarak, “Sorumluları, sorumlu olmaya davet ediyoruz” dedi.

A+A-

Bu yıl 8. düzenlenen Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali’nin ardından STK’lar da teker teker yok sayılmalarına tepkisiz kalmayarak, birer birer açıklamaya başladı. Göl-Def Başkanı Münür Ballı’nın ardından Göl-Der Başkanı İsa Ömercan’da bir basın bildirisi yayınlayarak, “Sorumluları, sorumlu olmaya davet ediyoruz” dedi.

FESTİVAL BAŞARISIZ OLMUŞTUR

Bu yılki festivalin 2 sanatçı üzerine kurulmuş bir festival olduğunu belirten Ömercan, adına festival düzenlenen Gölbaşı’nın değerlerinin ise gündeme taşınamadığını savundu.

Ömercan, yaptığı açıklamada Festivalin Gölbaşı’nın değerleri üzerine oluşturulduğunu ancak, festivalin her yıl amacından daha da uzaklaştırıldığını söyleyerek, “Festivalde Gölbaşı’nın değerlerini anlatan, tanıtan çalışmaları göremedik. Birçok satış ve tanıtım alanlarının boş durması, birçok sivil toplum örgütünün yer almaması yetkilileri düşündürmesi gerekir, hatta sorumluları da hatalarını görmelidir.

Gölbaşı’nın mağaraları, tarihi ve turizm alanları ile diğer tüm değerlerinin tanıtımı için yapılan bu tür etkinliği başarılı görmüyoruz.  Yerel değerlerimizi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmamız öncelikle olması gerekiyordu ancak sadece Türkiye’nin iki ünlü değerini Gölbaşılılar yakından tanıma ve görme imkânı bulmuştur.

Gölbaşı’nda birçok sivil toplum örgütü bulunuyor. Bu sivil toplum örgütleriyle belki aylar öncesinden toplantılar yapılarak, görüşleri alınarak bu organizasyonlara katılmasını sağlamak yerel yönetimlerin görevidir” şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİM BİLDİĞİNİ OKUYOR

Yerel yönetimlerin bir görevinin de, Sosyal Sorumluluk ve Sosyal açılım projeleri üretmektir olduğunu hatırlatan Ömercan, “Bunun içinde çok pasifte olsa, tabela derneği de olsa bu Sivil Toplum Örgütleri’ni aktif hale getirerek, teşvik ederek yönetime katmasını bilmek gerekir.  Bu demokrasinin gereğidir.  Dernekler hiçbir işe yaramıyor diye geri durmak yerel yönetimlerin eksikliğinden başka bir şey değildir. Hâlbuki bu derneklerin aktif hale gelmesini sağlamak sosyal sorumluluk ve sosyal açılım projelerinin bir parçası olarak görülmelidir.

Belediye Başkanı Sayın Yakup Odabaşı’nın iyi niyetinden kuşkumuz yok ancak bu tür organizasyonları gerçekleştiren sorumlular daha dikkatli olmalıdır. Biz, defalarca öneriler sunduk, defalarca aklımızdakileri söyledik ancak herkes bildiğini yapıyor” dedi.

FESTİVAL AMACINDAN UZAKLAŞIYOR

‘Hepimizin amacı Gölbaşı’nı en iyi şekilde tanıtmak, değerlerini Türkiye ve Dünyaya anlatmak, turizm potansiyelini canlandırmak, buradaki ekonomiye katkı sağlamak yani her yönüyle ilçemizi cazip hale getirmektir.  Bu etkinliklerde buna birer araçtır.’ diyen Ömercan,

“Ancak, 8.’si gerçekleştirilen bu şenlik hedefini tutturamadı.  Bu şenliğin 6.’sı yaparken o zor şartlara rağmen ilçedeki tüm sivil toplum örgütleri canla başla özveriyle katılmış, gerçekten amacına uygun olmuştur. Ne oldu da bundan sonra her geçen gün amacından çıkıyor, STK’lar geri bırakılıyor.

Göl-Der olarak yapılan bu etkinliğin eksikliğini anlatma gereği duyduk. Sorumlularını da, Gölbaşı’nın cazibe merkezi haline gelmesi için, marka kent olması için sorumlu ve daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.  

Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.