1. HABERLER

  2. Bütçe onaylandı
Bütçe onaylandı

Bütçe onaylandı

Gölbaşı Belediyesi 2012 yılı Mali bütçesi meclisten oy birliği ile geçti. Kritik oylamada muhalefet meclis üyeleri ile MHP meclis üyelerinin aynı sayıda olması dikkat çekti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi 2012 yılı Mali bütçesi meclisten oy birliği ile geçti. Kritik oylamada muhalefet meclis üyeleri ile MHP meclis üyelerinin aynı sayıda olması dikkat çekti. Amerika’dan dönen Başkan Odabaşı’nın yönettiği toplantıda bazı meclis üyelerinin kritik oylamaya katılmaması meclise damgasını vurdu. Dev bütçe meclisten oy birliği ile geçerken, bütçe üzerinde görüşlerini bildiren meclis üyeleri sordukları sorulara cevap aradı.

Bütçe üzerinde açıklama yapan MHP Meclis Üyesi Sami Özdemir, yaptığı açıklamada Gölbaşı Belediyesi’nin dışarıya bağlı kalmayan ve ayakları üzerinde durabilen bir belediye olduğunu vurguladı.

CHP’li Meclis Üyesi Ercan Şimşek de hazırlanan bütçede birçok müdürlüğün bütçelerinin azaltıldığının altını çizerek, özellikle Veteriner Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bütçelerinin azaldığını, bunun sebebini öğrenmek istediklerini belirtti. Şimşek, ayrıca Kent Meydanı konusunda belediyenin bir projesi olup olmadığını da sorguladı.

MHP’li Mehmet Atak da konuşmasında kendisinin geçtiğimiz yıl “borçları bitirdik sıra yatırımlarda” dediğini anımsatarak, vergi gelirlerinin de düzenli olarak arttığını ifade etti.

Ak Part’li Belediye Meclis üyesi Behzat Aydemir ise konuşmasında MHP’li belediye meclis üyelerine “emlak gelirleri dışında artan bir geliriniz var mı ?” ve “göreve geldiğiniz günden bu güne 124 milyon TL vergi toplamışsınız, yaptığınız tek bir yatırım var mı ?” diye sordu.

Meclis üyelerinin bütçe üzerindeki konuşmalarının ardından Başkan Odabaşı da yapılan eleştirilere cevap verdi.

Odabaşı, Şimşek’in Kent Meydanı konusundaki sorusunda, Amerika’da gördüğü manzaraları anlatarak cevap verdi. Amerika’da ki kent meydanlarının ne kadar büyük ve görsel anlamda güzel olduğunu ifade ederek, Gölbaşı’nda da yapılacak kent meydanının aynı güzellikte olmasını arzuladığını ifade etti. Odabaşı, Şimşek’in bazı müdürlük kalemlerinde azaltılmaya gidilmesi yönündeki sorulara da cevap vererek, bu azalmaların gerekçelerini anlattı. Odabaşı ayrıca konuşmasında Gölbaşı Belediyesi’nin kendi ayakları üzerinde duran bir belediye konumuna geldiğini ve gelirleri ile giderlerini karşılayabilen bir belediye olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından kritik bütçe meclisten oy birliği ile geçti. Kritik oylamada MHP’li meclis üyelerinin Başkan Odabaşı’nı yalnız bırakması da dikkatlerden kaçmadı.

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.