1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Büyük şölen sona erdi
Büyük şölen sona erdi

Büyük şölen sona erdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Uluslararası Büyük Ankara Festivali, 217 çiftin toplu nikah şöleni ile muhteşem bir final yaptı.

A+A-

Atatürk Kültür Merkezi alanında 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen festival’in finalinde;  tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından nikahları kıyılan 217 çiftin düğün şöleninde Linet, Nihat Doğan ve Seccad Mehmedi de verdikleri konserle genç çiftlerin mutluluklarına ortak oldu.  

   Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu düğün şöleni gecesinde çiftler, kendileri için büyük özenle hazırlanan, çiçeklerle donatılan beyazlar içindeki masalarda nikahlarının kıyılmasını büyük bir heyecanla beklediler.  

  Başkan Gökçek’in kıyacağı toplu nikah öncesinde ünlü sunucu Ceyhun Yılmaz’ın, esprili sunumu ve fonda DJ Burak Bilgin’in çaldığı müzikler eşliğinde dans ederek eğlenen 217 çiftin mutlulukları gözlerinden okunurken, çiftlerin aileleri ve alanı dolduran onbinlerce Başkentli de çiftlere alkışlarla destek verdiler.

 

-NİKAH TÖRENİ ÖNCESİ SAHNEYE NİHAT DOĞAN ÇIKTI…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen toplu nikah töreni öncesinde sahneye çıkan Türk Halk müziği sanatçısı Nihat Doğan, söylediği hareketli türkülerle gelin ve damatları coşturdu.  Doğan, “Değirmen Üstü Çiçek, Leyla, Bir Tanesinden Bir Tanesine” adlı türküleri alanı dolduran ziyaretçilerin eşliğinde okudu.

 Doğan’ın konserinin ardından genç çiftlerin nikah törenine geçildi.     

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “DARISI BEKARLARIN BAŞINA…”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genç çiftlerin nikahını kıymadan gelin ve damatlar ile geceye katılanlara hoş geldiniz dedikten sonra 217 çift arasından belirlenen Meryem Şahin-Seyit Şahin, Arzu Köse-Emre Demirtaş, Satı Canan Erbil- Nusret Koç, Zülfinaz Aydın-Oğuzhan Bağcı, Özge Öndeş-İrfan Bak çiftlerinin nikahlarını kıydı. Çitlerin nikah şahitliklerini ise; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Murat Alparslan, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hong Yang ve eşi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ali İhsan Ölmez, sanatçılar Nihat Doğan, Seccad Mehmedi ile Linet yaptı.  

 5 gencin nikahının kıyılmasının ardından alanda bulunan 212 çiftin nikahını yine şahitler huzurunda kıyan Başkan Gökçek, yaptığı konuşmada; "Hepinizi karı-koca ilan ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sizi bir yastıkta kocatsın. En kötü gününüz böyle olsun.  3’ten az olmamak üzere boy boy çocuk ihsan etsin.  Bir yastıkta kocayın. Hayırlı uğurlu olsun.  Darısı buradaki tüm bekarların başına olsun" dedi.  

 Büyük Ankara Festivali kapsamında AKM alanını adeta gelincik bahçesine çeviren 217 çift, mutlu beraberliklerinin ilk adımı olan nikahlarında onbinlerin huzurunda “evet”diyerek ölümsüzleştirirken, düğün pastasını ise Başkan Gökçek, şahitlerle birlikte konfetiler ve muhteşem havai fişek gösterileri arasında kesti.

 Alanı dolduran binlerce Ankaralının alkışları arasında gerçekleşen törenin ardından Nevin Gökçek, çiftlere elleriyle pasta yedirdi.

Toplu nikah töreninin ardından Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, çiftlerin mutluluğuna çiçeklerden oluşturulan Tak’ın önünde tek tek fotoğraf çektirerek ortak oldular. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca çiftlere çeşitli hediyeler verildi. 

 

-GECENİN İKİNCİ SANATÇI SECCAD MEHMEDİ’DEN KONSER

Nikah törenin ardından sahne alan İranlı sanatçı Seccad Mehmedi, birbirinden güzel eserlerden oluşan repertuarı ve güçlü sesiyle verdiği konser izleyenlerden tam not aldı.  Mehmedi, “Hayatı Tespih Yaptım, Ben İnsan Değil miyim?” gibi Türk sanatçılara ait birbirinden güzel eserleri seslendirdi.     

 

-LİNET KONSERİ İLE MUHTEŞEM FİNAL…

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalin son sahne alan sanatçısı fantezi müziğin güçlü ve sevilen sesi ünlü sanatçı Linet oldu.

İncirler Olana Kadar” adlı eseri seslendirerek konserine başlayan Linet, hayranlarının alkışları arasında “Adını Sen Koy, Sevdan Olmasa, İsyan, Dayan Yüreğim, Leylim Ley” gibi herkesin ezbere bildiği  birbirinden güzel eserleri olağanüstü bir performansla okudu.  

   Ankara’da olmanın sevincini yaşadıkları ifade eden Linet, “Genç çiftlere hiç kötü gününüz olmasın, her gününüz hep mutlu olsun. Bu gece aşk, bu gece sevgi, bu gece barış gecesi” dedi. 

Genç çiftlerin yanı sıra konser alanını dolduran on binlerce Linet hayranı,  sanatçının birbirinden güzel şarkıları eşliğinde seslendirdiği parçalar eşliğinde muhteşem bir festival daha hafızalara kazınmış oldu.

Linet’e Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Büşra Aldoğan da, yağlı boya  tablo ile  çiçek takdim etti.    

Bu haber toplam 2245 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.