1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BÜYÜKŞEHİR ANKARA’YI TANITIYOR
BÜYÜKŞEHİR ANKARA’YI TANITIYOR

BÜYÜKŞEHİR ANKARA’YI TANITIYOR

Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce Ankaralıya, “yaşadıkları şehri tanıtmak” amacıyla Başkent’i karış karış gezdiriyor.

A+A-

Ankara’da yaşayan, ancak yaşadığı şehri yeterince görme imkânı bulamayan Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleriyle, tur şirketlerini aratmayan rehber ve gezi hizmetiyle, kentin dört bir tarafını dolaşarak unutamayacakları bir gün yaşıyor.

Yeni yasayla birlikte Büyükşehir’in sorumluluk alanına dahil olarak, sınırsız hizmetlerinden faydalanmaya başlayan ve Ankara’yı yeterince tanımayan yeni ilçeler ve mahalleler (köyler) başta olmak üzere Başkent’in dört bir tarafındaki on binlerce Başkentli, Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım otobüsleriyle ücretsiz olarak ANKAPARK’tan, Hacı Bayram’a, Kuzey Ankara’dan Aile Yaşam Merkezlerine kadar karış karış Ankara’yı geziyor, çalışmaları yerinde görüyor, oyuncaklara binip unutamayacakları anıları yaşayarak, yaşadığı şehrin tadına varıyor.

-ANKARA’YA DAHA YAKINDAN BAKMAK

7’den 70’e yaş sınırı olmadan, aileleriyle, mahalle arkadaşlarıyla, eş ve dostlarıyla birlikte Ankara’yı gezerek, “Ankara’ya yakından bakabilme” imkânına kavuşan Başkentliler, şehre bir adım daha yaklaşmanın, yaşadığı şehri tanımanın, yaşadıkları bölgeye gelecek hizmetleri görmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Şehrimizi Tanıyoruz” temasıyla yola çıkan ve yine örnek bir hizmete imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda her gün ortalama biner kişilik gruplar halinde Kızılcahamam’dan Güdül’e, Beypazarı’ndan Şereflikoçhisar’a, Elmadağ’dan Bala’ya kadar Ankara’nın dört bir tarafındaki vatandaşları mahallelerinden alıp, Ankara’yı gezdirip, yeniden evine bırakıyor. Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Dairesi Başkanlığı’nın gezi programı, vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.

-TUR ŞİRKETLERİNİ ARATMAYAN PROGRAM

“Ankara’ya farklı gözlerle bakın. Çok şeyin değiştiğini göreceksiniz” sloganıyla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmasıyla inanç turizm merkezi haline gelen Hacı Bayram Camii ve çevresinin gezilmesiyle programa başlayan Başkentliler, bölgenin manevi atmosferinde anı fotoğrafları çekmeyi ihmal etmiyorlar. Gezide çocuklar, avluda bulunan havuz kenarında oyunlar oynarken, büyükler de ibadet ederek dualar ediyor.

Büyükşehir’in restorasyon çalışmaları ile yeni görünümüne kavuşan Eski Ankara Evleri’ni gezme imkanı da bulan Başkentliler, rehberlerinden aldıkları bilgiler eşliğinde, ikram edilen Osmanlı Şerbeti’ni yudumlayarak, geçmişe yolculuk yapıyorlar.

İkinci durak olan Altınpark’ta da, yeşilin, suyun ve doğallığın içinde bir gezi imkânı elde eden Başkentliler, burada da Büyükşehir Belediyesi’nin yemek ikramı ve çeşitli anı hediyelerini alarak, gezilerine Büyükşehir Belediyesi’nin tur otobüsleriyle Kuzey Ankara Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi ile Kuzey Yıldızı Restorasyon Alanı’nda devam ediyorlar.

Büyükşehir Belediyesi’nin ödüle doymayan proje alanında yapımı gerçekleşen modern binaları, havuzları, yeşillendirme çalışmalarını, yolları, su ve fıskiyeleri inceleyen Başkentlilerin sonraki durağı ise Türkiye’nin en büyüğü Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi oluyor. Burada da aile yaşam merkezlerinde düzenlenen etkinlikleri, eğitimleri, faaliyetleri ve eğlenceleri tanıyan, yaşadıkları bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan benzer bir merkezde neler olabileceğini yerinde görerek bilgi sahibi olan Başkentlilerin, eğlence durağı ise sadece Ankaralıların değil, şehir dışı ve yurtdışından vatandaşların da merakla beklediği ANKAPARK oluyor.

Bin bir çeşit oyuncakların, dev çadırların, oyun gruplarının ve devasa çalışmanın bulunduğu alanda yükselen ANKAPARK’ı gezen Ankara’nın konukları olan Ankaralılar, burada dünyanın en büyükleri arasında bulunan roller coaster ve dönme dolabı görme ayrıcalığını da yaşayarak, hem eğleniyorlar hem de açılışıyla ses getirecek ANKAPARK’ın ilk konuğu olmanın gururunu yaşıyorlar.

Gezinin tamamlanmasının ardan da yine Büyükşehir Belediyesi’nin tur otobüsleriyle yaşadıkları bölgeye kadar götürülen konuklar, şehri yakından görmenin, tanımanın, belki de hiç bilmedikleri, duymadıkları hizmetleri incelemenin, ileride, kendi bölgelerine kadar gelecek hizmetlerin farkına varmanın mutluluğuyla evlerine dönüyorlar.

-“ANKARA’YI YENİDEN TANIDIK”

Bazılarının ilk defa geldiği Ankara’da, unutamayacakları bir gün yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerini her fırsatta belirtirken, gezi hakkındaki düşüncelerini ise şöyle ifade ettiler:

Safure Aydemir: Elmadağ’da yaşıyoruz. Hacı Bayram’a fırsat buldukça geliyoruz. Allah razı olsun vesile olanlardan. Geziden çok memnun olduk.

Fatma Çalışkan: Ankara’ya bundan iki yıl önce gelmiştim. Evimiz Ayaş’ta. Hacı Bayram’a daha önce de geldim. Yenileme çalışmaları yapıldıktan sonra ilk defa geliyorum. Çok şaşırdım. Buraların bu kadar güzelleşeceğini hiç düşünmemiştim. Bu başarılı çalışmaları yapanların ellerine sağlık, tebrik ederim.

Gülbahar Yıldırım: Bala’dan geliyorum. Hacı Bayram çok değişmiş. Binalar eskiydi, şimdi yenileme çalışmaları yapılmış ve çok güzel bir görünüme kavuşmuş. Eskiden çok kötüydü. Bala’nın da böyle güzelleşmesini Melih Başkan’dan istiyoruz.

Fatma Çavuş: Elmadağ’da kalıyoruz.  Daha önceleri Ankara’ya gelmeme rağmen Altınpark ve Kuzey Yıldızı’na gitmek nasip olmamıştı. Hacı Bayram’dan başlamak gerekirse Hacı Bayram mükemmel olmuş. Eski halinden eser yok. Eskiden yıkık dökük virane evlerin arasındaydı. Daha modern ve düzenli bir hale gelmiş. Altınpark ve Kuzey Yıldızı muhteşem birer çalışma olmuş. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi çok başarılı, güler yüzlü çalışanları var. Mahallemize de aile yaşam merkezi yapılmasını istiyoruz.

Fatma Ziyade: Bala’dan geliyorum. Daha önce hiç gelmemiştim. Çok sevdim Ankara’yı. Başkanımız sağ olsun, çok çalışıyor. Hacı Bayram, Altınpark,  Kuzey Yıldızı çok güzel olmuş. İnsanın içi açılıyor buralarda gezerken.

Hamdi Kartal: Akyurt’tan geliyorum. Akyurt Ankara’ya yakın olduğu için sürekli gidip geliyorum zaten. İş için geliyordum hep. Ama gezmek için gelmek bugüne nasipmiş. Ankara her geçen gün çok büyüyüp gelişen bir şehir. Başkanımız sağ olsun buraları cennet yaptı. Hacı Bayram’ın eski halini bildiğim için şimdiki haline hayran kaldım. Kuzey Yıldızı’nın eski hali ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.

Serap Kampçı: Çubuk’tan geliyorum. Daha önce de Ankara’ya geldim ama bu kadar eğlenmemiştim. Ankara’da görmediğim yerleri gezme fırsatı buldum. Daha önce hiç Bowling oynamamıştım mesela. İlk defa burada oynadım. Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten takdire şayan çalışmalar yapmış. Bu çalışmalar Ankaralılar için bulunmaz birer nimet. Başkanımızdan Çubuk’a da böyle hizmetleri getirmesini istiyorum.

“GEZİ İÇİN BAŞVURU”

            Büyükşehir Belediyesi tarafından, profesyonel tur şirketlerini aratmayan ücretsiz geziler için vatandaşların toplu halde müracaat etmeleri gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 507 33 22 numaralı telefonuna yapılabilecek müracaatların yanı sıra vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresi üzerinde de başvuruda bulunabiliyor. Bireysel başvuruların da aynı yöntemlerle yapılabileceğini belirten yetkililer, bireysel başvuruların toplandığını ve yeterli sayıya ulaşınca gezinin gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

 

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.