1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Büyükşehir asansör ve merdivenleri yeniliyor
Büyükşehir asansör ve merdivenleri yeniliyor

Büyükşehir asansör ve merdivenleri yeniliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engellilerin ve yaşlıların hayatına büyük kolaylıklar getiren yürüyen merdivenlerin ve üstgeçit asansörlerinin hem sayısını artırıyor, hem de yıprananları yeniliyor.

A+A-

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Akay Kavşağı’ndaki, 15 Temmuz’da FETÖ'cü hainlerin, tanklarıyla büyük zarar vererek kullanılamaz hale getirdiği yürüyen merdiven ile İvedik Metro İstasyonu’ndaki yürüyen merdiveni yeniledi, Sincan Silolar Kavşağı alt geçidinde de yeni yürüyen merdiven yaptı.

Hastaneler bölgesindeki alt ve üst geçitlerde zarar görmüş, yıpranmış asansörlerin yenilenme çalışmaları da devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, bu kapsamda, Adnan Saygun Caddesi üzerinde, Hacettepe Hastanesi girişinde yer alan üstgeçit ile Talatpaşa Bulvarı İbni Sina Hastanesi önündeki üstgeçitte bulunan engelli ve yaşlı asansörlerini yeniden yapıyor.

AŞTİ Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) giriş kısmında, valizleriyle gelen yolculara kolaylık sağlamak amacıyla asansör yapımı devam ediyor. Aynı yerde daha önce de yürüyen merdiven yapılmıştı.  

Büyükşehir yetkilileri, zaman zaman hırsızlar ve dilenciler tarafından büyük hasar verilen 184 asansör ve 47 yürüyen merdivenin de periyodik bakımlarının yapıldığını belirttiler.

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.