1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Büyükşehir, bayrama hazır
Büyükşehir, bayrama hazır

Büyükşehir, bayrama hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin  Ramazan Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan Bayramı boyunca EGO otobüsleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu bayramda da ücretsiz hizmet vererek, Başkentlilere çifte bayram yaşatacak.

Arife gününden itibaren yoğunluk yaşanması beklenen mezarlıklar, AŞTİ ve ana arterler ile alışveriş mekanlarında zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak, ASKİ Kanal Arıza ekipleri, 24 saat görev yapacak.

 

-OTOBÜSLER BAYRAMDA YİNE ÜCRETSİZ

Ankaralılar her yıl olduğu gibi üç gün sürecek Ramazan Bayramı süresince 28 Temmuz Pazartesi, 29 Temmuz Salı ve 30 Temmuz Çarşamba günleri belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. İlk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bayramda ücretsiz otobüs uygulaması yıllar içinde bir geleneğe dönüşürken, Ankaralılar “EGO Cepte” uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından veya cep telefonlarından ya da ALO 153’ü arayarak öğrenebilecekler.

 

-AŞTİ, MAVİ MASA BAYRAMA HAZIR

Büyükşehir Belediyesi, Bayramdan günler önce yolcu yoğunluğu yaşanan AŞTİ’yi komple bir temizlikten geçirdi. AŞTİ Başmüdürlüğü Ankara’ya gelen veya Ankara dışına çıkan vatandaşların ilk uğrak yeri olan AŞTİ’de vatandaşları rahatsız edecek olumsuzluklara yer verilmemesi için ekiplerin 24 saat aralıksız görev başında olacaklarına dikkat çekti.

ALO 153 olarak bilinen Mavi Masa da bayramda 7/24 çalışacak. Yeni ekiplerle güçlendirilen Çağrı Merkezi ile Mavi Masa Bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.

 

-ASKİ’DEN 24 SAAT HİZMET

ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ’ye ALO 153’nolu telefonla ulaşabilecekler.

 

-ZABITA DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da bayramlarda sıkça tüketilen şekerleme satış yerlerinde denetimlerini arttırdı. Zabıta yetkilileri, Bayram öncesi denetimlere ağırlık verildiğini bildirdiler.

Zabıta yetkilileri, kent içi ulaşımında düzenliliği sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek maksadıyla Ulaşım Trafik ekiplerinin de takviye edildiğini, ayrıca durak ve hatlarda gerekli kontrollerin sürdürülmekte olduğunu vurgularken, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların müteveffa yakınlarını rahat ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için buralarda trafik düzeni ve denetimi hususlarında gerekli önlemlerin alınacağını bildirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankaralılardan gelen şikayetlerin de değerlendirileceğini ifade ederek, Bayram süresince vatandaşların karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84 – 229 66 91 numaralı telefonlar ile ALO 153’ü arayarak bildirebileceklerini açıkladılar.

 

-İTFAİYE’DEN PİKNİK ATEŞİ UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek. Ankara İtfaiyesi yetkilileri Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara “Ateşe dikkat” uyarısı yaptılar.

Yetkililer, vatandaşlara piknik yaptıkları yerlerde yaktıkları ateşin söndüğüne iyice emin olmadan o bölgeden ayrılmamalarını ve araçlarından sigara izmariti atmamaları uyarısında bulundular. “Basit bir ot yangını bile büyük bir orman yangınına neden olabilir” diye konuşan İtfaiye yetkilileri, büyük-küçük herkesin göletlerden ve baraj göllerinden uzak durmalarını istediler.

İtfaiye yetkilileri bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise evlerindeki, elektrik, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları uyarısı yaptılar.

 

-MEZARLIKLAR BAYRAM ZİYARETİNE HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ise Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka, Bağlum mezarlıklarında her bayramda olduğu gibi Büyükşehir ekiplerinin aktif olarak görev yapacağını dile getirdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ise mezarlıklarda bayram ziyareti öncesinde kapsamlı temizlik çalışması başlattı. Kent Estetiği Dairesi yetkilileri bu kapsamda ilçelere de temizlik aracı gönderildiğini ifade ettiler.

Başkent’teki Kabristan ziyaretlerinde “Mezarlık Bilgisayar Sistemi” (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS’te yer alan Kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor.

Yetkililer, ayrıca Karşıyaka Mezarlığı içersinde vatandaşların mezarlarına rahat ulaşabilmeleri ve herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için 1, 2, 3 ve 4 No’lu kapılardan araçla giriş yapılmayacağını bildirdiler.

Karşıyaka Mezarlığı’nda giriş ve çıkışların 5,6,7 ve 8 No’lu kapılardan ve U-10 ve U-11 No’lu adaların olduğu bölgelerden yapılacağını kaydeden yetkililer,  10 tane servis aracı 1, 2, 3 ve 4 No’lu kapılar ve adalar arasında ring seferi yapacağını belirtiler.  5. kapıdan da her 15 dakikada bir 6 tane otobüs, aracı olmayan yaya vatandaşlar için mezarlık içerisinde ring seferleri yaparken, Ortaköy Mezarlığı’na da Bayram süresince Samsun Yolu üzeri Bayındır Kavşağı’nda bulunan Çalışkanlar Petrol’den her 15 dakikada bir ring yapılacağı bildirildi.

Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, http://www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

Bu haber toplam 2323 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.