1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

A+A-

 Suriye ve Kuzey Irak’ta yaşanan olaylardan kaçan ve şu anda Ankara’da yaşama mücadelesi veren sığınmacılar da Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarından yararlanabilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Kasım ayı olağan toplantısında Suriye ve Kuzey Irak’ta yaşanan iç savaş ve terör olaylarından kaçarak Türkiye’ye sığınan insanların bir kısmının Ankara’da bulundukları belirtildi. Ankara’da yaşam mücadelesi veren sığınmacılar için Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca araştırma yapılarak, Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlardan faydalandırılması yönünde Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz tarafından verilen önerge oybirliği ile kabul edildi.

 

-BELEDİYE MEMURLARINA SOSYAL DENGE TAZMİNATI-

Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO Genel Müdürlüklerinde memur ve sözleşmeli personel olarak çalışanlara Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yetki verilmesi konusundaki Başkanlık Yazısı da görüşülerek oy birliği ile benimsendi.  

Kabul edilen Başkanlık Yazısı’na göre Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yetkili sendika ile görüşerek Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’da çalışan personele yasal çerçeve dahilinde belirlenen miktarlarda, performansına göre Sosyal Denge Tazminatı verilmesi için sözleşme yapabilecek.

 

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.