1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR TURLARI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR TURLARI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR TURLARI

Büyükşehir Belediyesi, kültür turları kapsamında Almanya’da Yüksek Öğrenim Görmüşler Dayanışma Derneği üyelerine Ankara’yı gezdirdi.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi, kültür turları kapsamında Almanya’da Yüksek Öğrenim Görmüşler Dayanışma Derneği üyelerine Ankara’yı gezdirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geziyle Dernek üyeleri, Başkent’in tarihi ve turistik mekanlarını gördüler, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği restorasyonlar hakkında bilgi aldılar, yapımı tamamlanan projeleri incelediler.

Başkentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen gezi; birinci ve ikinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tanıtılması ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve tarihi dokusuna kavuşan Hacıbayram Camii ve çevresinin gezilmesinin ardından heyet Ankara Kalesi’ne gitti. Kaleyi, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı yetkilileriyle gezen heyet, buradan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne geçti.

Rehber eşliğinde müzeyi gezen heyet, Anadolu’nun tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olduklarını belirtirken, keyifli bir gün geçirdiklerini söylediler. Konuk heyet üyeleri, Ankara’nın ne kadar geliştiğini görme fırsatı bulduklarını ve yeni yeni yerler tanıdıklarını anlattılar.

 

-“KENDİ TARİHİMİZİ BİLMİYORUZ”

 

Geziye katılan Almanya’da Yüksek Öğrenim Görmüşler Dayanışma Derneği üyeleri, böyle bir gezi düzenlediği için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler. Dernek Başkanı

Hayri Mit (77)  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği  duyarlılığın hoşlarına gittiğini kaydederek, “Kültür etkinliklerine destek verilmesi umut verdi. Ülkelerin tarihleri gençlere öğretilmeli. Başka ülkelerin tarihini biliyoruz, kendi tarihimizi bilmiyoruz” dedi.

          Tuğmaç Sayraç (74) adlı üyede, doğma büyüme Ankaralı olmasına karşın Ankara’yı yeteri kadar iyi tanımadığını söyledi. Sayraç, “Bu gezi ile hem Ankara’nın ne kadar geliştiğini görme fırsatı bulduk hem de tarihimize, eski medeniyetlere ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarına zaman tünelinde bir gezi yaptık” diye konuştu.

         Şahin Gürün (75) de, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bir Ankaralı olarak Güzel Ankara’mızın ne kadar değiştiğini ve eski yerleri düzenli şekilde onarıldığını görmekten çok mutlu oldum. Hizmetlerin devamını temenni eder ilgililere sonsuz teşekkürler ve şükranlarımı sunarım” dedi.

        Gezi programını çok olumlu bulduğunu ve 1,5 yıldır Ankara’da olduğunu anlatan Kamuran Kayhan (35)  ise Büyükşehir Belediyesi’nin gezdirdiği pek çok yeri yeni gördüğünü söyledi.

Bu haber toplam 2618 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.