1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Büyükşehir meclis üyeleri Ankapark'ta
Büyükşehir meclis üyeleri Ankapark'ta

Büyükşehir meclis üyeleri Ankapark'ta

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Ankara’nın önemli projelerinden ANKAPARK’ı ziyaret ederek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, oyuncaklara binerek keyifli bir gece geçirdiler.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Ankara’nın önemli projelerinden ANKAPARK’ı ziyaret ederek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, oyuncaklara binerek keyifli bir gece geçirdiler.

  Belediye Meclisi Toplantısı’nın ardından Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ile birlikte meclis üyelerinin aileleriyle katıldığı ANKAPARK gezisine, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar eşlik ederek, proje hakkında bilgi verdi.

ANKAPARK’ın iki dev oyuncağı Roller Coaster ile dönme dolaba binerek, renkli bir gezi gerçekleştiren Meclis üyeleri, havanın kararması ile dev havuzda gerçekleşen suyun ışık ile dansını izlediler.  

 

-“BİR BİNEN PİŞMAN BİR DE BİNMEYEN”

Büyükşehir Belediyesi’nin kenti tanıtmak amacıyla düzenlediği gezilerde vatandaşların yoğun ilgisini çeken ANKAPARK’ın meşhur Roller Coaster’ını bu kez meclis üyeleri denedi.

Roller coaster’a ‘binebilme cesareti’ konusunda aralarında geçen esprili ve sıcak atışmaların ardından uzlaşan meclis üyelerinden bazıları cesaretlerini toplayarak, saatte 110 km hıza ulaşan dünyanın en büyükleri arasında bulunan Roller Coaster’a bindi.

Roller Coaster’a ilk defa binenlerin heyecanları yüzlerinden okunurken, daha önce yurt dışındaki örneklerine binmiş olan meclis üyeleri ise Ankara’da bu heyecanı tadabilmenin mutluluğunu dile getirdiler.

 

-ADRENALİNİN ZİRVESİNE ÇIKTILAR…

870 metre uzunluğundaki raylarda çeşitli manevralarla 35 metre yüksekliğe ulaşarak turu tamamlayan meclis üyelerinden bazıları, yüksek adrenalin nedeniyle yorum yapmaktan kaçınırken, bazıları da bir tur daha atmak istedi.

55 metre yükseklikteki dönme dolaba ise bütün meclis üyeleri aileleri ile katılım sağlayarak güzel bir Ankara manzarası seyretme şansı yakaladı.

Roller Coaster’a büyük bir soğukkanlılıkla bindiği gözlenen Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım, turun ardından ‘Güzel ama beklediğim kadar korku yaşamadım" yorumunu yaptı.

Pursaklar Belediye Meclis üyesi Hamdi Keskin, Roller Coaster ile ilgili “Oğlum ile beraber bindik, adrenalin dolu bir gün geçirdik. Bir daha binebilir miyim bilmiyorum” şeklinde görüş bildirirken şunları söyledi:

“Gerçekten Başkanımızı tebrik ediyoruz. Eleştirenlerin gelip burada neler yapıldığını, doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden neler yapılacağını görmeleri lazım. Atatürk mirasında demiş ki, Çiftliği insanların gezeceği çocukları ile eğleneceği mesire alanları yapın. Bunun en güzel örneğini de Başkanımız yapıyor.”   

Yurt dışındaki örneklerini daha önce denemiş olan Kazan Belediye Meclis üyesi Hacı Bekir Ünüvar, ANKAPARK’taki Roller Coaster ile ilgili olarak “Gerçekten Ankara için büyük bir şans, yüksekliği uzunluğu ve beş altı tane burgusu ile değişik bir ivme kazandırılmış. Çok keyifli heyecanlı… İnsanı çok etkiliyor, kan dolaşımını artırıyor” şeklinde konuştu.

 

-“BAŞKAN GÖKÇEK İLE ANKARA OLAĞANÜSTÜ BİR ESER KAZANDI”

Gezi sonrası değerlendirmede bulunan Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, iktidar ve muhalefet Meclis üyeleriyle birlikte ANKAPARK’ı görmeye geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“ANKAPARK marka değer oluşturacak olağanüstü bir proje. Meclise, iktidar muhalefet emeği geçen çalışan işçisi memuru hepsine müteşekkirim. Sayın Gökçek ile beraber Ankara olağanüstü bir eser kazandı. İktidarı ile muhalefeti ile izleyip de alkışlamayan bir tane Meclis üyemiz olmadı. Yapılan iş güzel her türlü takdirin üstünde. Emeği geçen Sayın Gökçek’e teşekkür ediyorum.”

 

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.