1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BÜYÜKŞEHİR VE GİMAT’TAN DEPREMZEDELERE YARDIM
BÜYÜKŞEHİR VE GİMAT’TAN DEPREMZEDELERE YARDIM

BÜYÜKŞEHİR VE GİMAT’TAN DEPREMZEDELERE YARDIM

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Esnafı’nın (GİMAT Anonim Şirketi) işbirliğinde, Van’da meydana gelen depremden zarar gören kişilere ulaştırılmak üzere gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Esnafı’nın (GİMAT Anonim Şirketi) işbirliğinde, Van’da meydana gelen depremden zarar gören kişilere ulaştırılmak üzere gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.

GİMAT Sosyal Tesisleri önünde 8 kamyona yüklenen ihtiyaç malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere Havaalanı’na gönderildi. Buradan uçaklarla Van’a ulaştırılan yardım paket ve kolilerinde gıda ile kişisel bakım malzemeleri bulunuyor.         

-TOPLAM 100 TON YARDIM MALZEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, yardım malzemelerinin kamyonlara yüklenilmesi sırasında yaptığı açıklamada, toplam 100 ton olan yardım paket ve kolilerinin içerisinde pirinç, bulgur, kırmızı mercimek, içme suyu, şeker, meyve suyu, salça, sıvı yağ, şokella gibi gıda maddelerinin yanı sıra bölgede son günlerde en çok ihtiyaç duyulan çocuk bezi, kadın bağı ve ıslak mendil gibi kişisel bakım malzemelerinin bulunduğunu söyledi.

Genel Sekreter Vekili Kamil Kılıç ise, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ardından seferberlik durumunda olduğunu ve bölgeye yardım kampanyalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini belirtti.

Gökşin ve Kılıç’ın yanı sıra Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, GİMAT Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Seğmen ile yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri de yükleme anında hazır bulundular.                 

-“ZORDA KALAN BÖLGEYE ANINDA ULAŞIM ÇOK ÖNEMLİ”

GİMAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Seğmen de, “Van-   Ankara arası bin kilometreyi geçen bir mesafe. Zorda kalan her  bölgemize anında ulaşım çok önemli. Bunu da en iyi Ankara Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Gıda bizim işimiz. Böyle zor günlerde vatandaşların da sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmesi çok önemli. Çalışkanlığı ve duyarlılığı konusunda Başkan Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Seğmen, bu kampanyayla zor durumda kalan vatandaşlara karınca kararınca bir katkı yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra gıda ve kişisel bakım malzemeleri yüklenen 8 kamyon, Van’daki deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere Etimesgut  Askeri Havaalanı’na hareket etti. Malzemeler peyder pey uçakla deprem bölgesine gönderiliyor.

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANINDA SEFERBER OLMUŞTU-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremin duyulmasının hemen ardından, 14 kişiden oluşan Arama Kurtarma Timi ile eğitimli 3 adet K- 9 köpeğini bölgeye göndermişti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı ile koordineli bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, aynı gün ekmek yardımında bulunmuş, battaniye, uyku tulumu ve içme suyu yardımını gerçekleştirmişti. 

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.