1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BÜYÜKŞEHİRDEN, "AŞINMIŞ LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAYIN" UYARISI
BÜYÜKŞEHİRDEN, "AŞINMIŞ LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAYIN" UYARISI

BÜYÜKŞEHİRDEN, "AŞINMIŞ LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAYIN" UYARISI

BÜYÜKŞEHİRDEN, "AŞINMIŞ LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAYIN" UYARISI

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentli sürücüleri, kış koşullarına uygun olmayan ve aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda afiş ve pankartlarla uyarıyor. 

 Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Eskişehir, İstanbul, Konya, Samsun, Esenboğa Yolu ile kent merkezlerdeki ana arterlerinde bulunan  yaklaşık 60 üst geçit ve köprüye asılan afişlerle, "Sürücülerin Dikkatine… Lütfen Aşınmış Lastiklerle Trafiğe Çıkmayın” uyarısında bulundu.

  Başkentte dün akşam saatlerinde yağan yoğun kar nedeniyle özellikle aşınmış ve kış şartlarına uygun olmayan lastikli araçların yolarda kayarak ulaşımı aksattığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şunları söylediler:

“Meteoroloji’nin verdiği bilgiler doğrultusunda biz de Ankaralıları uyararak araçlarında “kabak” olarak tabir edilen aşınmış lastik ve kışa uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkılmamasını uyarmıştık. Ancak dün akşam aniden bastıran karda bu tür aşınmış lastikli araçların çokça trafikte olduğunu maalesef gördük. Bu araçlar ufacık bir meyilli yolda bile patinaj yaparak hem yolu kapatıyor hem de kayarak çevresindeki araçlara çarpıp kazalara neden oluyor.

Diğer yandan bu araçların yolu kapatmasıyla kar temizleme araçlarımız maalesef yollar tıkandığından bölgeye intikal etmekte büyük güçlük çekiyor. Aşınmış lastiklerle trafiğe çıkan bu araçlar kurallara uygun lastik takan araç sürücülerinin de yollarda sıkıntı çekmesine neden oluyorlar.

Ankaralılardan bu kez de afiş ve pankartlarla aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmaması ricasında bulunuyoruz.

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.