1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BÜYÜKŞEHİR’DEN CAMİLERE BAKIM VE TEMİZLİK
BÜYÜKŞEHİR’DEN CAMİLERE BAKIM VE TEMİZLİK

BÜYÜKŞEHİR’DEN CAMİLERE BAKIM VE TEMİZLİK

BÜYÜKŞEHİR’DEN CAMİLERE BAKIM VE TEMİZLİK

A+A-

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’daki okulların yanı sıra camilerde de çevre düzenlemesi yapıyor ve baştan aşağı temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait BELPA Şirketi temizlik elemanları, Ankara metropolünde cami görevlilerinden gelen talep doğrultusunda günde ortalama 15-20 camiyi temizliyor.

Temizlik elemanları camilerde önce halıları süpürüyor, ardından da mihrap, minber, vaaz kürsüsü, kütüphane, müezzin mahfili gibi bölümlerin tozunu siliyor. Görevli elemanlar iki-üç saat süren temizliğin ardından pırıl pırıl yaptıkları camiden bir başka camiyi temizlemek için ayrılıyorlar.

 

-“CAMİLERİN TEMİZLİĞİ ANKARALILAR İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET”

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, cami görevlilerinden gelen taleplerin sıraya konularak her gün farklı camilere temizlik için görevlendirme yapıldığını ifade ettiler. Yetkililer, “Camiler günlük kullanımda olan toplu ibadet mekanları oldukları için belirli zamanlarda temizliklerinin yapılması gerekiyor. Camilerin temizliği için bu doğrultuda din görevlilerinden temizlik talebinde bulunuluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak da bu talebi yerine getiriyoruz ve Ankaralılara hizmet ediyoruz” dediler.

 

“CAMİNİN DIŞARISINA DA TEMİZLİK VE BAKIM”

Büyükşehir Belediyesi iç mekan temizliğinin yanı sıra camilerin dış mekanlarında da temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi yine gelen talepler doğrultusunda camilerin avlusunda ve camiye ulaşılan yollarda temizlik çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi son olarak tarihi camilerin bulunduğu Ankara Kalesi’nde yer alan 723 yıllık Arslanhane Camisi’nin avlusunu temizledi ve camiye ulaşılan kaldırımlara da bakım ve onarım yaptı.

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.