1. HABERLER

  2. Büyükşehir'den Çanakkale etkinliği
Büyükşehir'den Çanakkale etkinliği

Büyükşehir'den Çanakkale etkinliği

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokaller üyesi kadınlar tarafından “Çanakkale Destanı’nı Anma” programı düzenlendi.

A+A-

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokaller üyesi kadınlar tarafından “Çanakkale Destanı’nı Anma” programı düzenlendi.

        Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programda, Hanım Lokalleri’ne üye kadınlar tarafından profesyonelce hazırlanan Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı müzikli tiyatro gösterisi, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

          Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı 22 farklı Hanım Lokali üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Çanakkale Destanı’nı Anma” programına; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi bürokratları  ve çok sayıda Başkentli kadın katıldı.       

         Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri’ne üye 15 kişilik oyuncu grubu ile 35 kişiden oluşan koronun seslendirdiği müzikler eşliğinde sahnelenen tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.    

 

-KADIN OYUNCULARIN BAŞARILI PERFORMANSI AĞLATTI-

          Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı etkinlik, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Sinevizyonda Çanakkale Şavaşı’nın görüntüleri,  fonda “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı,  Hey Onbeşli” gibi kahramanlık türkülerini söyleyen koro, sahnede Anadolu’dan  savaşa giden her yaştan Mehmetçiğin öyküsünü profesyonellere taş çıkartacak ustalıkta sahnelenen tiyatro gösterisinin yer aldığı etkinlik, izleyicileri 100 yıl öncesine götürdü.  

 Kadınlar tarafından düzenlenen ve Çanakkale Zaferi’ne giden sürecin adım adım anlatıldığı programda, “Bu vatan düşman işgali yaşarsa size hakkımı helal etmem” diyen analarının ellerini öperek cepheye koşan Türk askerinin, çeyizindeki oyalı başörtülerini Mehmetçiğin yaraları sarılsın diye veren genç kızları, elindeki son yiyeceği cepheye gönderen köylüleri, 15 yaşında koşarak askere gidip şehit olan çocukları, cephede yaşananlar ile 276 kiloluk mermiyi topu tek başına taşıyan Seyit Onbaşı’yı kadın oyuncuların başarı ile canlandırması izleyicileri gözyaşlarına boğdu. 

 Program, sahnede şehitlerin üzerine örtülü Türk Bayrakları ve İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının okunması ile sona erdi.     

 

 “VATAN İÇİN CANINI FEDA EDEN ŞEHİTLERİMİZE

ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM”

 Program sonrasında sahneye davet edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek yaptığı kısa konuşmada,  etkinliği hazırlayanları tebrik ederek,“Bizi o zamana götüren sevgili kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah şehitlerimiz bize şefahatçı olacaklar. Ruhları şad olsun” dedi.

Vatanı için, milleti için, dini için, namusu için, canını feda eden, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Nevin Gökçek, “İnşallah bu duygularla yetişecek olan gençlerimizin sayısının çoğalmasının diliyorum. Manevi değerlere bağlı, vatanını insanını, bayrağını seven gençlerin yetişmesi için biz de elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz” diye konuştu.

Çanakkale’nin çok insanın öldüğü ama insanlığın ölmediği çok önemli bir savaş olduğunu ifade eden Nevin Gökçek, savaşta kendi evladını yaralı gördüğü halde yaşama şansı yok diyerek, diğer askere yardım eden babaların yer aldığı bir savaş olduğunu söyledi.  

Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.