1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. -BÜYÜKŞEHİR’DEN SABAH AYAZINDA SICACIK ÇORBA…
-BÜYÜKŞEHİR’DEN SABAH AYAZINDA SICACIK ÇORBA…

-BÜYÜKŞEHİR’DEN SABAH AYAZINDA SICACIK ÇORBA…

-BÜYÜKŞEHİR’DEN SABAH AYAZINDA SICACIK ÇORBA…

A+A-

  Başkentli öğrenciler, hasta ve hasta yakınları, Ankara’nın sabah ayazında güne Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sımsıcak çorbası ile başlıyor.

            Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve hastane bölgelerinde güne erken başlayanlara destek amacıyla 7 yerde çorba ve ekmek dağıtımı yapıyor.

            Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Türkiye’ye örnek olarak başlattığı sosyal projeler, binlerce Başkentliye pek çok farklı konuda büyük katkı sunuyor. 7’den 70’e her yaştan, her kesimden, kentin dört bir yanında çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelerek Başkent’te şifa arayan hasta ve hasta yakınları, evinden uzakta yaşayan üniversite öğrencileri, sokakta yaşayan evsizler, ekmek parası peşinde sabahın erken saatlerinde sıcak yuvalarından ayrılan çalışanları da unutmuyor.

            Başkentliler için her ayrıntıyı düşünen Büyükşehir, 2005 yılından bu yana her sabah sıcak bir bardak çorba ve ekmek ile Başkentlilere gün başlangıcında enerji veriyor.

 

-7 BÖLGEDE DAĞITIM YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik üniversite bölgeleri, hastane çevreleri ve iş yoğunluğunun bulunduğu merkezi noktalarda gerçekleştirdiği sıcak çorba dağıtımı, büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir çorba dağıtım araçları sabahın erken saatlerinde Ulus bölgesinde Hacı Bayram Camii önü, İbni Sina ve Demetevler-Onkoloji Hastaneleri önü ile Kurtuluş Parkı Cebeci girişi ve Beşevler-Ankaray üniversiteler bölgesi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil girişi ve Gazi Üniversitesi Sabancı Kız Yurdu önündeki yerlerini alarak, binlerce kişiye dağıtım yapıyor.

 

-GÜNDE 4 BİN 500 KİŞİ FAYDALANIYOR

Gezici araçlardan her sabah 07.00 ile 08.00 saatleri arasında yapılan çorba dağıtımından günlük ortalama 4 bin 500, yıllık 1 milyon 237 bin 500 kişi yararlanıyor.

Özellikle şehir dışından gelen ve sabah öğününe pek önem vermeyen üniversite öğrencileri tarafından memnuniyetle karşılanan çorba dağıtımı, şifa aramak için Ankara’ya gelen hasta ve hasta yakınları için de büyük önem taşıyor. Türkiye’nin birçok iline de örnek olan uygulama, yıllardır erken saatte sokağa çıkan Ankaralıların alışkanlığı haline geldi.

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.