1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Büyükşehir'den şefkat evi
Büyükşehir'den şefkat evi

Büyükşehir'den şefkat evi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Etlik, Rüzgarlı, Varlık, Ulus ve Onkoloji olmak üzere 5 şefkat evinde, tedavi için yurt içi ve yurt dışından Başkent’e gelen hasta ve hasta yakınları ağırlanıyor.

A+A-

Barınma, ulaşım, beslenme imkanı sağlanan, rehberlik, danışmanlık ve kültürel hizmetlerle de moral desteği verilen şefkat evlerinden, her yıl ortalama 10 bin hasta ve hasta yakını faydalanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde, Başkent’e tedavi olmak için gelen hasta ve yakınları, hastane bahçelerinde, banklarda, parklarda kalmak zorunda kalmıyor. Yemekhaneleri, 2 ve 4 kişilik odaları, aile katları, nakil olan hastalar için özel steril odaları, kütüphaneleri, çocuklar için oyun odaları ile televizyon seyretmek ve sosyalleşmek için dinlenme odaları bulunan şefkat evlerinde, hasta ve hasta yakınları, tedavi süreleri boyunca ücretsiz konaklayabiliyor.

Hasta ve hasta yakınlarının, tedavi sürelerince hastaneye gidip gelmeleri de servislerle sağlanıyor, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor.

Bu arada, şefkat evlerinin yöneticileri ve uzmanları tarafından, hasta ve hasta yakınlarının bazı problemlerinin de takibi yapılarak, gerektiğinde cep harçlığı sağlanıyor; bilet, kan bulunması gibi sorunlarına çözüm getiriliyor.

 

- “KALACAK YERİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Yurtiçinden ve yurtdışından Başkent’e tedavi olmak için gelen hastalar, şefkat evleri sayesinde kalacak yer derdine düşmediklerini söyledi. Şefkat evlerinin, hastaların ve yakınlarının kalması için özenle tasarlandığı belirten konuklar, böyle güvenli, hijyenik ve rahat bir ortamı başka yerde bulamayacaklarını ifade etti. Hastanelerde, doktorların ve hastane çalışanlarının da kendilerini, Büyükşehir Belediyesi’nin şefkat evlerine yönlendirdiğini bildiren konuklar, aylarca hatta yıllarca süren tedavileri sırasında gönül rahatlığıyla kalabildiklerini söyledi.

Şefkat evlerinde yaklaşık 1 yıldır eşiyle birlikte kalan Erdinç Akbaş, “Mardin’den tedavi olmak için geldim. Burada tanıdık kimsemiz yok. Tedavi süresi uzadığı için kalacak yer sıkıntı oluyor. Ama burada kalabiliyor, gönül rahatlığıyla hizmetlerden yararlanıyoruz. Sabah akşam yemek var. Doktorların verdiği programa uygun yemek hazırlamak için mutfak da var. Düşünenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Büyükşehir'in şefkat evlerinden ilk kez 5 yıl önce yararlandığını belirten Halide Eminağaoğlu da şunları söyledi:

“Daha önce hastalığım için geldiğimde kalmıştım. Tedavi sonrası memleketim Artvin’e döndüm. Şimdi tekrar tedavi oluyorum. Burada kalıyorum. Çok güvenilir bir yer, temiz, hastaneye servisleri var. Yemekleri sabah- akşam çıkıyor. Uzun süre kalmak için böyle bir yer bulmak zor. Burada hizmet verenlerden çok memnunum. Hepsine teşekkür ediyorum.”

 

-NASIL BAŞVURULUR?

         Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Rüzgârlı, Etlik, Ulus, Onkoloji ve Varlık şefkat evlerinden; Ankara dışından gelen, sağlık kurumlarında tedavi gören ve maddi olanaksızlıklar içinde bulunan hasta ve hasta yakınları faydalanabiliyor.

               Vatandaşlar, hastaneden alınan onaylı belge, ikamet ettiği şehirden aldığı sevk belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık karnesi fotokopisi, tedavi süresini gösterir belge (uzun süreli hastalar için) ile şefkat evlerine başvuruda bulunabiliyor.

                Şefkat evlerinin adresleri şöyle:

 

-Etlik Şefkat Evi

Adres    :Yeni Etlik Cad. No:103 Osmanlı İş Merkezi Etlik/Keçiören

Telefon :(0312) 326 79 16

Faks            :(0312) 326 79 16

-Rüzgârlı Şefkat Evi

Adres    : Fevzi Paşa Mah. Fuat Börekçi Cad. No:9 Ulus/Altındağ

Telefon : (0312) 309 37 93-94

-Varlık Şefkat Evi

Adres   : Hipodrom Cad. Yeni Hal Yanı Varlık/Yenimahalle

Telefon : (0312) 342 38 98

Faks      : (0312) 342 26 20

-Onkoloji Şefkat Evi

Adres    : İvedik Cad. Beyaz Köşk Apt. No: 201- 203

Telefon : (0312) 335 68 21

-Ulus Şefkat Evi

Adres    : Necatibey Mah. Firuzağa Sok. No: 11 Ulus/ Ankara

Telefon : (0312) 309 82 06

Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.