1. HABERLER

  2. Cam şişeler geri dönüşüme
Cam şişeler geri dönüşüme

Cam şişeler geri dönüşüme

Gölbaşı Belediyesi, atık cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için ilçe merkezine cam şişe toplama kumbaraları yerleştirdi.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, atık cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için yürüttüğü çalışma kapsamında ilçe merkezine toplam 70 adet cam şişe toplama kumbarası yerleştirdi.Gölbaşı’nın daha temiz ve yaşanılabilir kent haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi, ilçenin en işlek cadde ve sokaklarına 70 adet cam şişe toplama kumbaraları yerleştirdi. Yerleştirilen kumbaralarda biriken cam şişeler  belli aralıklarla toplanacak. Bu kampanya bir yandan cam atıkların çevreye vereceği zararın önüne geçilirken bir yandan da cam atıklar yeniden ekonomiye kazandırılacak. Gölbaşı Belediyesi ilerleyen günlerde kumbara sayısını 70 adet den 140 âdete çıkartacak.

"ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ AZALTACAĞIZ"

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay , "Cam şişe toplama kumbaralarının  yerleştirilmesinin ardından çöp tenekelerine ve çevreye atılan cam atıklarında azalmasını sağlayacağız. Bu sayede çevre kirliliğini önlerken, atık maddenin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamış olacağız. Tüm vatandaşlarımızın çevreye karşı duyarlılık göstermesini istiyoruz. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak istiyorsak buna dikkat etmemiz gerekiyor." dedi. 

Bu haber toplam 2427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.