1. HABERLER

  2. Çanakkale, milletimizin varoluşunun simgesidir”
Çanakkale, milletimizin varoluşunun simgesidir”

Çanakkale, milletimizin varoluşunun simgesidir”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Duruay, Çanakkale’nin milletimizn varoluşunun simgesi olduğunu bildirdi.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, gidip de dönmeyenlerin destanlaşan kahramanlığının 101. yıldönümünün haklı gururunu yaşadığımıza dikkat çekerek şunları söyledi:

 

“Çanakkale Zaferi, milletimizn varlığına göz dikenlere karşı abideleşen ruhudur. Sırtında adeta vatan coğrafyasının yükünü kaldıran Seyit Onbaşı, Nusret Savaş Gemisiyle devleşen Tophaneli Yüzbaşı Hakkı, askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal ve dönmeyi asla düşünmeyen kınalı kuzularımızla ne kadar övünsek yeridir.İmanın ve inancın gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşunun simgesi Çanakkale Zaferi’ni bizlere yaşatanlar milletimizin en büyük gururlarıdır.

 

Bağımsızlık aşkımız olan Çanakkale Savaşı, milletimin asla esaret altında kalamayacağının ilanıdır. Çanakkale, aziz milletinin varoluşunun simgesidir. Çanakkale zaferinin milletimizin geleceğinin teminatı olan gençlerimize en iyi şekilde anlatılması ecdadımıza ve şehitlerimize bir vefa borcumuzdur. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  kahraman evlatlarını ve şehitlerimizi Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle bir kere daha minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.