1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ÇANKAYA ILE DİKMEN ÇELİK KÖPRÜYLE BİRLEŞİYOR
ÇANKAYA ILE DİKMEN ÇELİK KÖPRÜYLE BİRLEŞİYOR

ÇANKAYA ILE DİKMEN ÇELİK KÖPRÜYLE BİRLEŞİYOR

ÇANKAYA ILE DİKMEN ÇELİK KÖPRÜYLE BİRLEŞİYOR

A+A-

Ankara’nın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi’ne Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çelik köprüyle Çankaya ile Dikmen birleşecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi üzerinden Dikmen ve Çankaya’yı birleştirerek, 2 geliş 2 gidiş 4 şeritli olarak araçlara ulaşım kolaylığı sağlayacak. Köprü, Dikmen Sinan Caddesi’nden karşıda Alexander Dupçek Caddesi, Cezayir Caddesi kanalı ile Turan Güneş’e araçların karşılıklı geçişine imkan verecek.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Dikmen Vadisi 3. Etabın bitiminde 4. Etabın başlangıcında yapımı devam eden iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi’nin iki yakasını birbirine bağlayarak ulaşım sorununu çözerken, vadiye de son derece estetik bir görünüm kazandıracak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Dikmen Vadisi üzerinde yapımına başladığımız iki kemerli çelik köprü Dikmen ve Çankaya’yı birbirine araçların geçişiyle bağlayacak olup yaklaşık 20 metre genişliğinde, 2 geliş - 2 gidişli 4 şeritten olacak” dedi.

           -KÖPRÜLER KEMER ŞEKLİNDE OLACAK-

Dikmen Vadisi 4. Etabın başında yapımı devam eden iki kemerli çelik köprünün kemerlerinden birinin 176 metre, diğer kemerin ise 44 metre uzunluğunda olacağını bildiren Başkan Gökçek, çelik köprünün sağlam ve güvenli olmasının yanında kemer şeklinde olmasının estetik açıdan güzel bir görüntü sağlayacağını belirtti.

Başkan Gökçek, köprüdeki yaklaşık 20 metre genişliğindeki yolun araçların yanı sıra yayaların da geçişini sağlamasının amaçlandığını söyledi. Köprü ile birlikte vadide çevre düzenlemesinin ve ağaç dikiminin de gerçekleştirileceğini belirten Başkan Melih Gökçek, Dikmen Vadisi 4. etabın başlangıcında yapımı sürdürülen çelik köprünün çevre düzenlemesi ile birlikte

Ankara’ya modern ve estetik bir görünüm kazandıracağını kaydetti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca yapımı devam eden çelik köprüden büyük kemerli olan bölümünün temel imalatları tamamlanırken, çelik kirişlerin montajları devam ediyor.

Küçük olan kemerde ise temel imalatları tamamlandı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığı belirtildi. 2 kemerin bağlantısını ve Dikmen Sinan Caddesi’nin Çankaya Hilal Mahallesi Alexander Dupçek Caddesi’ne bağlantısını sağlayacak olan yolun açılması çalışmaları süratle devam ediyor. Yapılacak çelik köprü ve yol ile trafik ulaşımında ciddi bir zaman kazancı sağlanarak ekonomiye de katkıda bulunulacak.

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.