1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Çankırı Caddesi yenilendi
Çankırı Caddesi yenilendi

Çankırı Caddesi yenilendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankırı Caddesi’nin alt ve üst yapısını baştan sona yenileyerek, 3 gün gibi rekor sürede yeniden hizmete açtı.

A+A-

Bu kapsamda, Ulus Heykeli ile Dışkapı Kavşağı arasında kalan ve çift yönlü olarak ASKİ ekiplerince şebekesi yenilenen, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından da yepyeni asfalta kavuşan Çankırı Caddesi, baştan sona bakımdan geçmiş oldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ile ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’nun da bölgeye giderek denetimlerde bulunduğu çalışmalar kapsamında, ASKİ ekipleri, caddenin şebeke hattını tamamen değiştirdi.

 

-ASKİ, ALT YAPISINI YENİLEDİ

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte trafik rahatlığından faydalanarak, yoğun yerleşim yerleri ve ana arterlerdeki çalışmalarını sürdüren ASKİ Genel Müdürlüğü,  Çankırı Caddesi’ndeki şebeke yenileme çalışmaları kapsamında da 1,2 km ve 1,8 km uzunluğunda 2 boru hattını, cadde boyunca çift yönlü olarak döşedi. Ayrıca borular arası iki noktada geçiş bağlantılarını da yapan ASKİ ekipleri, yeni abonelerin şube hattı aktarımını da tamamladı. ASKİ Genel Müdürü Tahiroğlu, altyapı yenileme çalışmalarını 48 saat boyunca yerinde takip etti.

 

-FEN İŞLERİ DE ASFALTI YAPTI

         ASKİ’nin çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmalarına başlayan Fen İşleri ekipleri de bu kapsamda, toplam 1 kilometrelik yoldaki eski asfaltı, 6 bin ton binder serimi gerçekleştirdi.

         Yol çizgileri ve levhalandırma çalışmalarını da aynı süre içinde ardı arkasına yoğun bir çalışmayla gerçekleştiren ekipler, çalışmaları, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için hafta sonu boyunca gece-gündüz sürdürdü.

 

Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.