1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Cerabluslulara ekmek Ankara'dan
Cerabluslulara ekmek Ankara'dan

Cerabluslulara ekmek Ankara'dan

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü IŞİD'den kurtarılan Suriye'nin Cerablus kentinde evlerine yeniden dönen halka taze ekmek üretmek amacıyla, Gaziantep’in Karkamış ilçesine

A+A-

Sınır bölgesindeki Karkamış'ın karşısında yer alan Cerablus ile Çobanbey kasabasını kapsayan bölgenin Özgür Suriye Ordusu’nun denetimine geçmesiyle, bölgedeki nüfus hareketlerine hazırlıklı olmak amacıyla  "AFAD Gaziantep İli Karkamış İlçesi Soylu İnsani Yardım İstasyonu” kuruldu.

            Bu kapsamda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, bölgedeki ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla Halk Ekmek Fabrikası’na ait olan mobil ekmek üretim fırınının, ekip ve ekipmanlarıyla birlikte Gaziantep Valiliği emrinde görevlendirilmesi talebinde bulundu. Talep üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi de mobil ekmek fırınını, 4 personel ve gerekli ekipmanlarıyla birlikte Karkamış'a yolladı.  

 

-24 SAATTE 15 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR

Mobil fırının yola çıkarılması sırasında tesiste hazır bulunan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, bölgedeki şartlara dikkat çekerek, zor koşullarda ekmek üretecek kapasitede olan mobil fırına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu nedenle şoför dahil 4 kişilik ekibi bulunan fırının Karkamış’ta uygun bir yerde Cerabluslular için ekmek üreteceğini belirten İlkbahar, Türkiye’de örneği bulunmayan fırının 24 saatte 15 bin ekmek üretme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Ali İlkbahar, daha önce de Türkiye'de doğal afet yaşanan yerlerde, Pakistan’da ve Filistin’de aynı şekilde hizmet verdiklerini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek olarak büyük takdir topladıklarını anlattı.  

 

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.