1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı Tarım ve Çiftlik Çalıştayı düzenledi
CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı Tarım ve Çiftlik Çalıştayı düzenledi

CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı Tarım ve Çiftlik Çalıştayı düzenledi

CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı, CHP'li üst isimlerin katılımıyla Tarım ve Çiftlik Çalıştayı düzenledi

A+A-

Gölbaşı Öğretmenler Evinde düzenlenen çalıştaya, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Bülent Kuşoğlu, Necati Yılmaz, PM Üyesi Gökhan Günaydın, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Gölbaşı mahalle muhtarları, ve çiftçilerin yanı sıra partililer katıldı. 

Tarım sadece köylü sorunu değildir

CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın tarımın sadece köylünün sorunu olmadığını ifade ederek;

‘Tarım sadece bir köylü sorunu değildir. Tarım 80 milyonun tamamını ilgilendiren bir sorundur. Tarla da üretilecek, ahırda üretilecek sonra onlar sofraya gelecek. Üretici alın terinin karşılığını alacak, tüketicide güvenli ve ucuz gıdaya erişebilecek. Tarım dediğimiz zaman bu memlekette hangi siyasi partiye oy verirse versin 80 milyonu ilgilendiriyor. İster Ak Parti ister MHP, isterse de diğer partilere oy vermiş olun bu sizi bizim karşımızda ki değerinizi azaltmaz. Biz bugün karşımızda üretmek için her türlü gayreti gösteren bir çiftçi profili görüyoruz. Ama vicdanla akılla karşı, karşıya olduğumuz sorunu değerlendirmek zorundayız. Fransa’da çiftçi tam malını satmaya başladığı zaman eğer ithalat başlarsa Fransız çiftçisi otoyolları kapatıyor. Ben malımı satmadan ithalat yapamazsın diyor. Peki Fransız çiftçisi bunu yaparken sağcı, solcu ayrımına bakıyor mu hayır bakmıyor. Toplu halde hakkımızı savunacağız ve bunu böyle görenlerde hakkımızı yiyemeyecekler. Frnasız hükümeti bir karar aldı’ dedi.

Hayvancılık çöküyor

Hayvancılık çöküyor. Hayvanlarını kucaklarına alıyorlar, tarım bakanının asansörlerine biniyorlar. Asansörde bütün katların düğmelerine basıyorlar. Her katta asansör durduğunda hayvanlarını tarım bakanının katlarına salıyorlar. Bunları biz besleyemiyoruz, alın siz besleyin diye. Bunun yapan çiftçinin sağcı ve solcu olduğunun bir önemi yok. Bir araya geleceğiz hakkımızı savunacağız ve gerçekten bizim böyle mücadele ettiğimizi görenler kolayca hakkımızı yiyemeyecek.

Bu memleketi 15 yıldır yöneten AK Parti köylüye zulme dereken, sömürürken bir şeyin güvenliğini hissediyor. Ne yaparsak yapalım nasıl olsa çiftçi bize oy veriyor diyor. Hayat bu kadar basit olmamalı. Siz yetki verdiğiniz hükümetlerin 4 yıl boyunca ne yaptığına bakacaksınız. Eğer doğru yapmışsa, sizin refahınıza katkı sağlamışsa, memleketi iyi yönetmişse oy vermeye devam edin. Yok, eğer köylü o 4 yıl içerisinde para kaybetmişse, tarlasını satmak zorunda kalmışsa, banklara borçlanmışsa, traktörü haciz edilmişse ve o çiftçinin bireysel hatasından değil de, bütün çiftçilere ilişkin cezalandırmaya dönüşmüşse sizde onları cezalandırmalısınız. Böyle olmazsa tarım kötüleşmeye, çiftçi iflas etmeye devam edecektir.

Köylerde insan kalmadı

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimin perişan halde olduğunu iddia eden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “köylerde insan kalmadı.  Köylerde nüfus azalıyor. Belki burada bulunanlar belki sizlerden sonra çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kimse kalmayacak. Gençler artık çiftçiliği cazip bulmuyor. Köyleri terk edip büyük şehirlerde iş arıyor. Artık köylerde tarım ve hayvancılık yapan son nesil olduğunu düşünüyorum. Gençler işi sahiplenmek istemiyorlar çünkü zarar ediyorlar”

Tarım Türkiye’de ihmal ediliyor

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “2017 de devletin çiftçiye ayırması gereken para 30 milyar liraydı çiftçiyi desteklemek için. 12 milyar lira ayrıldı. Oda tam olarak harcanmadı arada 18 milyar lira alınacak fark var” dedi.

Türkiye’de ihmal edilen en önemli konunun tarım olduğunu belirten Kuşoğlu “Dünyada gelişip de Amerika İngiltere Almanya hangisine bakarsanız bakın gelişmiş olup da tarımı ihmal eden ülke yoktur. Ankara başkent sizlerde başkent Ankara’nın çiftçilerisiniz. Bu işi bilen insanlarsınız. Bu işle geçinen insanlarsınız, bende Polatlılıyım biliyorum şurada gereken destek alınmıyor. Hâlbuki tarım gelişmenin ana unsurudur, temelidir. Gelişmiş ülkeler için de Tarımı ihmal etmiş bir ülke yoktur. Onlarda tarım anam babam usulü ile yapılmıyor teknolojinin en yoğun olarak kullanıldığı alanlardan bir tanesidir”

 

Üretimi bitirecekler

 

Tarıma önem veren ülkelerin maddi, manevi temellerinin de güçlü hale geldiğini vurgulayan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “Bir ülkenin güvenliği açısından da baktığınız zaman kültürel değerleri açısından da baktığınız zaman çok çok önemli bir konu hiç ihmal edilmemesi gereken bir konu maalesef biz ihmal ediyoruz. Burada şeker fabrikaları bugün büyürken, devletin elindeki 25 şeker fabrikasından 14 ü özelleştiriliyor bunlara ne derlerse desinler bu 14 fabrika çok kısa bir zaman içerisinde üretimini bitirecekler halbu ki dünyada şeker gittikçe pahalanan bir ürün şeker pancarı ile şeker üretimi gittikçe değerlenen bir durum. Şeker dünyada iki türlü üretilir bir şeker pancarından bir şeker kamışından birde mısırdan. Yani şeker fabrikalarına ihtiyaç var. Desteklenmesi gerekiyor çiftçinin desteklenmesi gerekiyor. Cumhuriyet den bugüne çiftçi kamu kurum ve kuruluşlarca desteklenmiş şimdi biz bu destekleri yok ediyoruz bunları özelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.