1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP metrobüse tepkili
CHP metrobüse tepkili

CHP metrobüse tepkili

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı yeni uygulamaya tepki göstererek, bu uygulamanın Büyükşehir’in karına, vatandaşın ise zararına olduğunu savundu.

A+A-

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı yeni uygulamaya tepki göstererek, bu uygulamanın Büyükşehir’in karına, vatandaşın ise zararına olduğunu savundu.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Şimşek, vatandaşların yeni uygulama ile birlikte 3 araç değiştirmek zorunda kaldıklarına değinerek, ‘Bu zulmu daha ne kadar reva görecekler” şeklinde konuştu.

3 ARAÇ DEĞİŞTİRİYORLAR

Şimşek yaptığı yazılı açıklamasında, “ Hepinizin bildiği gibi son günlerde Gölbaşı - Ankara arası ulaşımda yeni bir uygulamaya geçildi. Bu uygulamaya göre Ana hat  Ankara'da AŞTİ, Gölbaşı'nda HASTANE DURAĞI olarak belirlenerek hemşerilerimizin asıl gidecekleri yere ulaşmak için ikinci hatta üçüncü aracı kullanmaları gerekmektedir. Yani TOKİ konutlarında  veya Karşıyaka mahallesinde oturan bir Gölbaşılı Kızılay ya da ulus gibi merkezi bir yere gitmek istediğinde 3 araç değiştirmek zorunda kalmaktadır. Aynı şekilde ana hatta direkt binebilecek merkezin bir bölümünde oturan hemşerilerimiz de Ankara'ya vardığında veya gelirken AŞTİ sonrasında aktarma yapmak zorundadır” dedi.

VATANDAŞIN ZARARINA

“Gölbaşılılar açısından ulaşımın daha da rahatlayacağı iddiasıyla yapılan bu uygulama sadece Büyükşehir belediyesinin yakıt sarfiyatı açısından verimli olup, vatandaşlarımız açısından çok büyük zaman kayıplarına sebep olduğu açıktır” diyen Şimşek, “Ayrıca bu kısa mesafelerde bu kadar indi bindi yaparak, vatandaşların rahatlayacağını öngörmek  anlaşılacak gibi değildir. Araştırmadan, üzerinde düşünmeden ‘yaptım oldu’ mantığıyla bu uygulamayı hayata geçirenler, Gölbaşı halkını duraklardaki ve körüklü otobüslerindeki (sözde metrobüs)  zulmü daha ne kadar reva görecekler” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN HAKKI GASP EDİLİYOR

Yeni hayata geçirilen uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen CHP’li Şimşek, “Pilot uygulama bahanesiyle Gölbaşılıların büyük kısmının gittiği merkezi semtlere hastanelere ve okullara rahat ulaşım haklarının gasp edilmesine sebep olan bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir” dedi.

Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum