1. HABERLER

  2. CHP'de kazan kaynadı
CHP'de kazan kaynadı

CHP'de kazan kaynadı

Yerel Seçimlerde Ak Parti'nin epey gerisinde kalan ancak yine de oylarını arttıran ana muhalefet partisinde kazanlar kaynadı.

A+A-

Yerel Seçimlerde Ak Parti'nin epey gerisinde kalan ancak yine de oylarını arttıran ana muhalefet partisinde kazanlar kaynadı.

Yerel seçimlerde seçmen sayısının artmasına rağmen, 2009 seçimlerinden daha da düşük oy alan CHP’de  eleştiri ve “özeleştiri” süreci başladı. CHP’nin önde gelen bazı isimleri istenilen sonuç alınamamakla birlikte partinin Büyükşehir’de oy oranının artmasının önemli olduğunu ve bu durumun CHP’nin “yükseliş trendinde” olduğunu ortaya koyduğunu dile getirirken, parti içinden bazı isimler ise sonucu “başarısızlık” olarak nitelendiriyor.

ÖZELEŞTİRİ VE ELEŞTİRİLER KONUŞULMAYA BAŞLANDI

Parti içindeki bazı isimler, CHP’nin “cemaatle yakın ilişki içindeymiş” gibi gösterilmesinin kararsız seçmeni ürküttüğü eleştirisini yöneltirken, başka bir kanat ise geçen dönem MHP’nin adayı olan, bu seçimde de CHP’nin adayı olan Mansur Yavaş’ın, MHP’nin adayı Yakup Odabaşı’yla sıcak bir ilişkisi olduğu ve Yavaş’ın,  Gölbaşı’nda sırf Yakup Odabaşı’na zarar vermemek için Ercan Şimşek’in seçim çalışmalarına destek vermediği iddialarını ortaya atıyor.

CHP’de alınan başarısız sonuçlar değerlendirilirken, CHP İlçe Başkanı Ümit Atak’tan ise henüz yerel seçimleri değerlendiren bir açıklama yapılmadı.

 

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum