1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP'den çarpıcı İYİ PARTİ iddiası: Oyalamaya çalıştılar
CHP'den çarpıcı İYİ PARTİ iddiası: Oyalamaya çalıştılar

CHP'den çarpıcı İYİ PARTİ iddiası: Oyalamaya çalıştılar

CHP'den çarpıcı İYİ PARTİ iddiası: Oyalamaya çalıştılar

A+A-

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GÖLBAŞI İLÇE BAŞKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

CHP İlçe Örgütü adına CHP İlçe Başkanı İbrahim Karaca yazılı bir basın açıklaması yaparak İYİ PARTİ ve CHP’nin ittifak kapsamında yaptığı liste görüşmelerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ PARTİ’nin listelerin verilmesinin son günü olan 19 Şubat günü CHP’yi oyalama taktiğine gitme çabasında olduğunu ve CHP’nin liste teslim etmemesi üzerine bir stratejide olduğunu öne süren CHP İlçe Başkanı İbrahim Karaca basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

Millet İttifakı’nın Gölbaşı Belediye Başkan adayı olarak SayınMahmut AKSOY açıklanmıştır. İttifakın adayı olarak İyi Parti’nin adayının gösterilmesi neticesinde İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlıkları düzeyinde meclis listeleri üzerinde müzakere görüşmeleri yapılmaya başlanmıştır.

 

İl başkanlığımızın talimatı ve Genel merkezimizce yayımlanan genelge neticesinde 26 Ekim 2018 tarihine kadar meclis üyeliği adaylığı için başvurular İlçe Başkanlığına yapılmıştır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular genelge ve İl Başkanlığının talimatı gereği değerlendirilmeye alınmış ancak süresinde başvuruların arkasında kalacak şekilde tasniflendirilmiştir. Genelge gereğince başvuru yapmış isimler 11 Şubat 2019 tarihinde il başkanlığımıza sunulmuştur.

 

İyiParti İl Başkanlığı  ve partimiz İl Başkanlığı düzeyinde yapılan müzakere sonucu meclis listelerinde tek sayılar (1,3,5,7,9,11 ve devamı) ve kontenjan 2. Sıra partimize ayrılmış ve çift sayılar (2,4,6,8,10 ve devamı) ve kontenjan 1.3 sıra İyi partiye ayrılmıştır.

 

Ancak gelişen süreçte İyi Parti tarafından yönetimimizde belirlenen isimler değil, partimize meclis üyeliği için başvuru yapmamış ve parti üyemiz olmayan isimler partimiz sıralamasından aday gösterilmek istenmiş hatta siyasi etik ve nezaket kurallarına uymayacak şekilde Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğine zarar verecek şekilde müdahalelerde bulunulmuştur.  Bu süreçte genelge ile konulan kural gereği başvuru yapmayan kişilerin listeye girmelerinin mümkün olmadığı hususu İlçe Başkanlığı düzeyinde görüşülmüş ve listelerdeki sıralamaların dahi yerini değiştirmenin mümkün olabileceği anlatılmış ve tek liste çıkılması için mücadele verilmiştir.

 

Bu durum İyi Parti İlçe Başkanı ile CHP İlçe Başkanı tarafından imzalanan tutanakla da sabittir. İşbu tutanakta İyi Parti tarafından CHP listesi için ayrılmış sıralara isim bildirmek sureti ile ki bu durum tarafımızca kabul görmemiş, tarafımızca da bu belirtilen kişilerin İyi Parti sıralarından konulması karşılığı CHP’ye ayrılan sıralamalarda değişiklikler yapılması imza altına alınmıştır.

 

Müzakere süreçlerinde parti kurumsallığımıza karşı hoş olmayan hareketlerle de karşı karşıya kalınmış İlçe Başkanımızın karşı tarafça telefonlarına dahi ancak 25 saat sonrasında cevap verilmiştir.

 

Son olarak 17 Şubat 2019 tarihinde İlçe Başkanlıkları düzeyinde görüşmeler tutanağa bağlanmış ve 18 Şubat 2019 tarihinde de İl Başkanlıkları düzeyinde tekrar anlaşma çabaları sarf edilmiştir. CHP İl Başkanı ile İyi Parti İl Başkanları düzeyinde yapılan görüşmelerde müzakerenin olumlu sonuçlanması adına her türlü fedakârlık yapılmış ve Liste 1, kontenjan 2 ve liste 7 ittifak ruhuna uygun olarak fedakârlık yapılarak İyi Partiye bırakılmıştır.

 

GERİ DÖNĞŞ SAĞLAMADILAR

 

Bu durum İyi Parti İl Başkanınca olumlu karşılanmış ancak nedenini anlayamadığımız şekilde 24 saat boyunca CHP İl Başkanına geri dönüş sağlanmaması üzerine  19 Şubat 2019 tarihinde sabah saatinde CHP İl Başkanı tarafından ayrı liste ile girileceği talimatı CHP İlçe Başkanına  verilmiştir.

 

UZLAŞI SAĞLANMADI AYRI LİSTE VERİLDİ

 

 Bunun üzerine yönetim kurulumuzca listemizin son hali verilmiş ve Genel Merkezimize gidilmiş ve Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan SALICI tarafından İyi Parti Genel Başkan Yardımcısına ulaşılmaya çalışılmış ve sorunun çözümü için çaba sarf edilmiştir.  Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde son uzlaşı görüşmeleri de olumlu şekilde sonuçlanmaması üzerine Genel Başkan Yardımcımız sayın Muharrem ERKEK tarafından liste sunmak üzere CHP İlçe Başkanına yetki verilmiş ve Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Oğuz Kaan SALICI,Seyit TORUN,Muharrem ERKEK tarafından yetki belgemiz ve listemiz imzalanmış ve CHP Gölbaşı İlçe Başkanımız İbrahim KARACA tarafından Gölbaşı İlçe Seçim Kuruluna meclis üyesi aday listemiz 19.02.2019 tarihinde saat 16:00’da teslim edilmiştir.

 

OYALAMA YÖNTEMİ UYGULADILAR

 

 İttifak ruhuna zarar gelmemesi adına üzerimize düşen tüm fedakârlıkları yapmamıza ve tüm uzlaşma çabalarımıza rağmen, İyi Parti cephesinde Cumhuriyet Halk Partisinin Gölbaşında listesini zamanında teslim edememesi üzerine bir strateji izlendiği müşade edilmiş olup bununla ilgili her türlü oyalama yöntemi izlenmiştir. Bu durum siyasi etik açısından tarafımızca hoş karşılanmamıştır.

 

BOŞA ÇIKARILDI

 

Gelinen süreçte Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliği korunmuş ve listenin geç teslim edilmesi ve seçime girememesi üzerine kurulan planlar boşa çıkarılmıştır. 

 

İYİ NİYET GÖSTERDİK

Ankara’nın AKP iktidarından tümüyle kurtulması mücadelesinde tarafımızca ittifak ruhuna uygun her türlü iyi niyet gösterilmiştir.

 

KENDİ LİSTEMİZLE SEÇİME GİRECEĞİZ

 

Gölbaşı’nda CHP, Belediye Meclis Üye listesi çıkarmış olup kendi listesiyle seçime girmiştir. Üyelerimizin ve seçmenlerimizin Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyesi aday listesine oy vermesini ve sahip çıkmasını dileriz.

 

MÜCADELE İÇİN SÖZ VERİYORUZ

 

Müzakere sürecinde İlçe Yönetimimizi yalnız bırakmayan SayınCHP Ankara İl Başkanı Rıfkı GÜVENER’eSayın Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan SALICI,Seyit TORUN ve Muharrem ERKEK beyefendilere şükranlarımızı sunarız.Millet ittifakı olarak girdiğimiz 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin belediye meclisinde temsiliyetini artırabilmek için her türlü mücadeleyi vereceğimizesöz veriyoruz.

 

                                                                                              Martın Sonu BAHAR…

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

GÖLBAŞI İLÇE YÖNETİM KURULU

ADINA İLÇE BAŞKANI

AV.İBRAHİM KARACA

Bu haber toplam 5384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.