1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP'li Muharrem İnce yine AK Parti'ye vurdu
CHP'li Muharrem İnce yine AK Parti'ye vurdu

CHP'li Muharrem İnce yine AK Parti'ye vurdu

"Sizin adınız, bizim alnımız ak."

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3. havalimanı yapılmasının zaruri olduğunu bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, korsan taksicilere kesilen para cezalarını artıran yasa teklifinin görüşmeleri sürüyor.

CHP'Lİ BELEDİYEYE ELEŞTİRİ

Teklifin 4. maddesi üzerinde söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sınavı kazanan itfaiye erlerinin işbaşı yaptırmadığını, görüşülen maddeyle bu sorunun giderildiğini söyledi.

İzmir'de yaşanan sorunların CHP'nin sahip olduğu zihniyetten ortaya çıktını belirten Dağ, ''Çünkü bu zihniyet proje üretemez, ortaya katma değer koyamaz., Bu zihniyet ne zaman bir yerde iktidar olsa, ne yazık ki orada sorun vardır'' diye konuştu.

CHP'Lİ İNCE'DEN SERT ÇIKIŞ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Dağ'ın eleştirilerine ilişkin yerinden kalkarak, ''CHP'yi ağzına alırken abdest al. Cevabını misliyle yediririm'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sataşmadan söz alarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bazı yolsuzluk iddialarının bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, sataşma olduğu gerekçesiyle TBMM Başkanvekili Meral Akşener'den söz istedi. Bu sırada Akşener, Dalyan'a yönelik, ''Bana niye parmak sallıyorsunuz? Parmak sallamayın'' dedi.

Kürsüye gelen AK Parti'li Dalyan, ''Sayın Başkan, öncelikle hareketim size değildi. Şahsınıza duyduğum saygıdan dolayı böyle bir şeyi yapmam mümkün değil'' diyerek sözlerine başladı.

"GÖRMEYEN GÖZLERİNE GÖZLÜK TAK"

Dalyan, ''Sayın Tanal, ben otomotiv sektörüyle uğraşıyorum ve bu ülkeye katma değer sağlayan bir firmanın üyesiyim. Senin hayatında görmediğin şekilde çalışan bir firma. Akıllı ol da şöyle bir bak, İstanbul Belediyesi neler yapmış. Görmeyen gözlerine bir çift daha gözlük tak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıklarını gör ama göremezsin, çünkü körsün, duymuyorsun, sağırsın'' diye konuştu.

"CHP DOKUNULMAZ DEĞİL"

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, ''5 yıldır aynı yöntem uygulanıyor. Bu söylemleri bırakın biraz siyaset üretin'' dedi.

Bahçekapılı, ''CHP geçmişi ve tarihi olan bir partidir ama dokunulamayacak, eleştirilemeyecek bir kutsal varlık değildir. CHP, siyasi partiler yelpazesi içinde olan bir partidir, tıpkı bizim gibi, MHP gibi. Aynı oranda eleştirmeye hakkımız vardır. Niyetiniz tek parti zihniyetini devam ettirmekse kusura bakmayın zaman geçti'' diye konuştu.

İNCE: BENCE BİR DOKTORA GÖRÜNÜN

CHP Grup Başkanvekili İnce de söz alarak, Dalyan'a yönelik, ''10 yıldır milletvekilliğimde hiçbir hanımefendiye bu kürsüden yanıt vermedim ama bence bir doktora görünseniz iyi olacak'' dedi.

''Bazılarının adı aktır bazıların alnı aktır. Sizin adınız bizim alnımız ak'' diyen İnce, araştırma komisyonu kurarak bütün belediyelerin incelenmesini önerdi.

CHP'li Tanal da yeniden söz alarak, ''Benim siyasi, ahlaki, hukuki, aile terbiyem, hanımefendinin ki gibi cevap vermeye müsaade etmez'' diye konuştu.

"ALİ AĞABEY, MUZAFFER AĞABEY İTFAİYE ERİ OLAMAZ"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, atanmayan itfaiye erlerine ilişkin madde üzerinde söz alarak, ''(Milletvekilleri) Ali Sarıbaş ve Muzaffer Baştopçu'dan itfaiye eri olur mu, olmaz. Özgür'den (Özel) olur'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Danıştay'ın itfaiye eri alımı için açılan sınavda başarılı olanlara mülakat yaptırılamayacağı kararı nedeniyle kazananları işbaşı yaptıramadığını belirten Çam, ''Sen 10 yıldır iktidardasın, istediğin entrikayı çeviriyorsun, işbaşı yaptırıyorsun. İzmir onları başlatamadı, başka belediye başkanları arkadan dolanıp işbaşı yaptırdı. Bu arkadaşların mağduriyetinin giderilmesini destekliyoruz ama açılan davalardan vazgeçmeleri ya da kazandıkları davalarda haklarında hükmedilen tazminatlardan vazgeçmeleri şartını kaldırın'' dedi.

YILDIRIM: İSTANBUL'A 3. HAVAALANI ŞART

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, milletvekillerinin madde üzerinde sorularını yanıtlarken, Marmaray'ın Gebze-Söğütlüçeşme-Halkalı-Yedikule arasında yüzeysel metro ile ilgili yüklenicinin taahhüdünü yerine getiremediği için sözleşmenin feshedildiğini ve yargı sürecinin devam ettiğini söyledi. Yeni ihalenin yapıldığını bildiren Yıldırım, başka bir işletmenin projeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, yasalara herkesin uyması gerektiğini belirterek, yürürlükteki yasanın, yasadışı iş bırakma ve yavaşlatmaya ilişkin müeyyideleri içerdiğini söyledi. Yıldırım, ''Bunun gereğini işveren yapmıştır. Olay bundan ibarettir'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nın yap-işlet-devret süresinin bittiğini, yeniden kiralandığını hatırlatan Yıldırım, ''İstanbul'da 3. havalimanı yapıldığında, Atatürk Havalimanı'ndaki trafik devam edebilir, fazla trafiğin yeni havaalanına kaydırılması bir yöntemdir. Başka bir yöntem de oradaki trafiği tamamen çekerek kullanılmayan süreler için kira alımından vazgeçmektir. İstanbul'a 3. havalimanının yapılması zaruret haline gelmiştir'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.