1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. CHP'li Tanal'a mahkemeden ret
CHP'li Tanal'a mahkemeden ret

CHP'li Tanal'a mahkemeden ret

Ankara 3. İdare Mahkemesi, CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Başkent’te toplu taşıma ücretlerinde 2014 yılında yapılan düzenlemeye karşı açtığı iptal davasını reddetti

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), 6 Haziran 2014 tarihinde Başkent'te toplu taşıma araçlarında yaptığı ücret artışı sonrasında, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, yapılan uygulamanın"hiçbir haklı gerekçeye dayanmadığını, hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu" iddia ederek iptali için mahkemeye başvurmuştu.

Ankara 3. İdare Mahkemesi'nde görülen davaya; Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra S.S Ankara İli ve İlçeleri Midibüs ve Özel Halk Otobüsleri Derneği ile Ankara Özel Halk Otobüsleri Derneği de müdahil olarak katıldı.

Tarafların, davayla ilgili bilgi ve belgelerini değerlendiren Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin kararında; toplu taşım araçlarında yapılan fiyat artışının, 2011 ile 2014 yılları arasında gider maliyetlerini göz önüne alarak, ilgili dönemde üretim faaliyetlerinde gerçekleşen fiyat artışına göre daha düşük oranda gerçekleştiği ifade edildi. Kararda, "Dolayısıyla fiyatların fahiş şekilde artırıldığına ilişkin bir tespitin mevcut olmadığı göz önünde bulundurulduğunda, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır" denildi.  

Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin 2016/984 sayılı kararında, "toplumdaki kamu hizmetlerinden ve bu hizmetler içinde yer alan toplu taşım olanaklarından, herkesin eşit, güvenli, konforlu ve en ucuz şekilde yararlanması gerektiği, diğer yandan bu hizmetten yararlanıldığı ölçüde külfete de katlanması gerektiğinin açık olduğu" da ifade edildi.

Mahkeme, davanın reddine karar verirken, vekalet ücretleriyle birlikte tüm mahkeme masraflarının da davacı CHP Milletvekili Mahmut Tanal'a rücu edilmesine hükmetti.         

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.