1. HABERLER

  2. CHP'li Vekil Gök Bezirhane'yi meclise taşıdı
CHP'li Vekil Gök Bezirhane'yi meclise taşıdı

CHP'li Vekil Gök Bezirhane'yi meclise taşıdı

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir yazılı soru önergesi vererek Gölbaşı/Bezirhane mahallesinde yaşanan sorunlara ne zaman çözüm getirileceğini sordu.

A+A-

 

Levent GÖK, Bezirhane mahallesinin taşımalı eğitim, sağlık ocağı, elektrik arızaları, yolun bakımsızlığı, otobüs seferlerinin azlığı, Süt Birliğinin üyelik koşulları gibi sorunlarını dile getirdiği önergesinde şöyle dedi: "Gölbaşı ilçesi Bezirhane mahallesinde geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan vatandaşlar, hayvancılık yapmak üzere kredi talep ettikleri halde, istenen teminatı karşılayamadıkları için kredi alamadıklarından yakınmaktadırlar. Sadece ekonomik durumu elverişli olanların alabildikleri kredilerin hayvancılık yapmak isteyen dar gelirli vatandaşlarca da kolay kullanılabilir olması için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"
Levent GÖK'ün önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 10.05.2016



Levent GÖK

Ankara Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

1-Gölbaşı ilçesi Bezirhane mahallesinde geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan vatandaşlar, hayvancılık yapmak üzere kredi talep ettikleri halde, istenen teminatı karşılayamadıkları için kredi alamadıklarından yakınmaktadırlar. Sadece ekonomik durumu elverişli olanların alabildikleri kredilerin hayvancılık yapmak isteyen dar gelirli vatandaşlarca da kolay kullanılabilir olması için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

2-Süt Birliğinin, üyelik için en az 10 adet büyükbaş hayvan sahibi olma şartının yumuşatılması için bir talimat verecek misiniz?

3-Taşımalı Eğitim yapılan 250-300 öğrencili okulda yanmayan kalorifer sorunu ne zaman çözülecektir?

4-Mahallenin Sağlık Ocağı niçin kapalı tutulmaktadır? Bezirhane'de vatandaşların yerinde sağlık hizmeti alabilmeleri ne zaman sağlanacaktır?

5-Bezirhane'de sık sık yaşanan elektrik arızalarına bağlı kesintilerin yaşanmaması veya arıza olduğunda en kısa sürede müdahale edilmesi için ne gibi bir çalışma yapılmaktadır?

6-Bezirhane Mahallesi ana yolu bakımsız olduğu gibi alt ve üst geçitlere, mahalle giriş ve çıkışında mobese kameralarına ilişkin talepler karşılanmamıştır. Bu talepler ne zaman karşılanacaktır?

7-Bezirhane – Gölbaşı arasında günde 4 kez yapılan otobüs seferlerinin arttırılması için ilgililere bir talimat verecek misiniz?

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.