1. HABERLER

  2. CHP'nin oyları kime gitti
CHP'nin oyları kime gitti

CHP'nin oyları kime gitti

CHP'nin oyları kime gitti

A+A-

Hükümete yönelik operasyon sonrası CHP'ye aktif olarak destek veren Cemaat, işini sağlama almak için "Oylar bölünmesin" kampanyası başlatmıştı. Gölbaşı’nda ise bu durum tam tersine işledi. Cemaat açık açık MHP’nin adayı Yakup Odabaşı’na destek verirken, CHP’ye oy veren bazı kesimlerinde, Gölbaşı’nda Ak Parti’nin kazanmaması için MHP’ye destek oldu. Bu planla, oyların parçalanmasının önüne geçilerek seçim yarışında AK Partili adayların saf dışı bırakılması hedeflendi.Ancak plan tutmadı… Gölbaşılılar hem milli iradeye, hem de Fatih Duruay’a sahip çıktı.

CHP HEZİMETE UĞRADI

Türkiye, milli iradeyi hedef alan 17 Aralık darbe girişimine karşı sandığa koştu. Katılım oranı yüzde 90'ları buldu. CHP ise Gölbaşı’nda hezimete uğradı.

DURUAY’A GÜVEN OYU

Seçmenler, Fethullah Gülen grubu, CHP ve MHP ittifakının hedef aldığı Başbakan Erdoğan'a ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay’a güven oyu verdi. AK Parti 2009'daki oylarını yaklaşık 6 puan arttırarak, Gölbaşı’nı yeniden kazandı.

ERCAN ŞİMŞEK HÜSRANI

Yerel seçimler öncesi iddialı bir çıkış yapan CHP ise kelimenin tam anlamıyla hezimete uğradı. Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi olarak 5 yıl başarıyla görev yapan ve hızlı bir başarı grafiği yakalayan Ercan Şimşek ise yerel seçimlerden umduğunu bulamadı. Gölbaşı’nda “Bizim Ercan” sloganıyla yola çıkan Ercan Şimşek, 30 Mart yerel seçimlerinde 77 BİN 96 seçmenden, 8 bin 362 oy alarak 3. parti oldu ve partililerini hüsrana uğrattı.

2009’DAN DA BETER

CHP Gölbaşı’nda 2011 genel seçimlerinde 12 bin 89 oy alan CHP, yerel seçimlerde  8 bin 362 oy alarak kendi partisinin oy oranına bile sahip olamadı. CHP oylarının MHP’ye kaydığı tahmin edilirken, CHP Özgür Sağlam ile girdiği 2009 yerel seçimlerde 55 bin seçmenin 7 bin 253’sini almıştı.

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum