1. HABERLER

  2. Cinbir'den bayanlara izdivaç programı göndermesi
Cinbir'den bayanlara izdivaç programı göndermesi

Cinbir'den bayanlara izdivaç programı göndermesi

Gölbaşı HEM’in yıl sonu sergi açılışında bayanlara hitap eden Kaymakam Şevket Cinbir “Kaynanayla gelinin kavgasını izlerken, çocuğunun ne dediğini anlamayan anneler ihtiyacımız yok” dedi.

A+A-

Gölbaşı HEM’in yıl sonu sergi açılışında bayanlara hitap eden Kaymakam Şevket Cinbir “Kaynanayla gelinin kavgasını izlerken, çocuğunun ne dediğini anlamayan anneler ihtiyacımız yok” dedi.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı kurslara katılan yüzlerce yetenekli kadın ürettiği birbirinden güzel eserler, Gölbaşılılar beğenisine sunuldu.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan branşta üretilen birbirinden güzel ve değerli ürünlerden oluşan “HEM yıl sonu Sergisi”, Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir’in katıldığı törenle Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı.

Serginin açılışına Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir’in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, mahalle muhtarları,  kursiyerler ve çok sayıda Gölbaşılı katıldı.       

306 KURS AÇILDI

Açılışta konuşan Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Oğuz Yücel açılış konuşmasında, sanatsal etkinliklere değinerek; “ sanatsal etkinliklerle hem ülke kalkınmasına, hem de toplumun yaşam standardına yükseltilmesine destek olur.  2013-2014 yıllarında 306 kurs açıldı. Bu kurslarda 3544 bayan, 1780 erkek kursiyerimiz öğrenim gördü” dedi.

CİNBİR’DEN EVLİLİK PROGRAMLARINA ELEŞTİRİ

Kaymakam Cinbir ise yaptığı konuşmada, kursiyerlerin çoğunluğunun kadın olması nedeniyle, Türk kadınının önemine değindi. Kaymakam Cinbir, açılan kursla birlikte Türk kadınının neleri yapabildiğini ve neleri başarabildiğinin ortaya çıktığını ifade ederek “Kaynanayla gelinin kavgasını izlerken, çocuğunun ne dediğini anlamayan anneler ihtiyacımız yok. Kendisini ailesine, topluma ve çocuklara adamış bilinçli annelere ihtiyacımız var.” dedi.

HEM KURSLARI KADINLARIMIZA SOSYAL FAALİYET OLDU

Cinbir sözlerini şöyle sürdürdü;

Dikiş dikmek, kazak örmek önemli ama bunlarla birlikte yuvamızdaki misafirlerin farkında olan anarla ihtiyacımız var. Yuvalarınız çok önemli. Esas terbiye aileden alınır. HEM tarafından açılan kurslarımız çok önemli. Kadınlarımıza bir sosyal faaliyet oluyor. Psikolojik olarak da kadınlarımızı destekliyor bu kurslar.” dedi.

KURDELAYI KURSİYERLERLE BİRLİKTE KESTİ

Kaymakam Cinbir’in konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin Türk Halk Müziği konseri gelen konuklar tarafından beğeni aldı. Gösterilerin ardından Kaymakam Cinbir en yaşlı kursiyerlerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.