1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ SANATLA YÜZYÜZE
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ SANATLA YÜZYÜZE

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ SANATLA YÜZYÜZE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, YILLARCA RESİMLERİYLE ÇOCUKLARA ULAŞAN SANATÇI GÜNEŞTEKİN’İN “YÜZLEŞME” ADLI SERGİSİNİ GEZDİLER

A+A-

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 18.Dönem üyeleri, bu kez önemli bir serginin ziyaretçileri oldular.

CERMODERN Sanat Merkezi’nde 30 Mart’a kadar sürecek olan Ahmet Güneştekin’in “Yüzleşme” adlı sergisini ziyaret eden meclis üyeleri, İstanbul'dan sonra ikinci ayağı Ankara’da gerçekleştirilen bu uluslararası sergiyi ziyaret etmenin, merak ve heyecanını yaşadılar.

Etkilendikleri resimler önünde fotoğraflar çektiren, resimlerde anlatılmak istenenlere kendi aralarında anlamlar bulmaya çalışan çocuklar, sanatla iç içe bir gün geçirdiler. Pek çoğu ilk kez bir sanat galerisini gezme imkanına kavuşan çocuklar, sanatçının incelikli, detaylı, sabır ve büyük emek gerektiren, farklı tekniklerle hazırlamış olduğu büyük ebatlı eserleri karşısında hayretlerini gizleyemediler.

Uzun yıllar, “Çocuklarla Resim” adıyla gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında pek çok çocuğa resim sanatıyla ulaşmayı da başaran ve Dünyadaki en değerli 500 sanatçı listesinin 2010-2011 sıralamasında 260. sırada yer alan Güneştekin’in resimleri önünde uzun zaman geçiren çocukların hemen hepsinin en çok etkilendiklerini belirttikleri eserlerin ilk sırasında Cennetin Kapısı yer alırken, bu sıralamayı Paradoks, Yüzleşme ve Kutsal Yüzleşme Serileri, Güneşe Açılan Kapı ile Kabe’nin Bekçileri eserleri takip etti.

Yeni sergileri de şimdiden merak ettiklerini belirten çocuklar, Çocuk Meclisi’nde kazandıkları farklı tecrübelerin önemini vurgularken, kendilerine bu meclisi armağan eden Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bir kez daha teşekkür ederken, çok şanslı olduklarını da bir kez daha yinelediler.

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.