1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Çocuk yönelik proje işe yaradı
Çocuk yönelik proje işe yaradı

Çocuk yönelik proje işe yaradı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 24 yıl önce çocukların sokakta çalıştırılmasını önlemek amacıyla hayata geçirdiği en önemli projelerinden biri olan “Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi”, meyvelerini vermeye devam ediyor.

A+A-

Okula gönderilmeyip sokakta çalıştırılan çocukların ailevi sorunlarını çözerek çocukları eğitime yönlendiren Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi’nde, bu çalışmaların güzel bir örneği yaşanıyor.

Yaşam şartları nedeniyle çocukluk yıllarında sokakta çalışmak zorunda kalan Mücahit Türkcan isimli genç, Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi desteğiyle kazandığı Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 3. sınıfında okuyor.  Mücahit, diğer taraftan da boş zamanlarında çocukluğunu geçirdiği Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne gelerek, kendisi gibi sokakta çalışmasınlar diye, Merkez'e gelen çocukları resme yönlendiriyor.

 

-‘HAYALLERİM BU MERKEZ'DE YEŞERDİ’

            Yıllar önce yaşıtlarının aksine, Başkent sokaklarında yaz-kış demeden simit satan, yeri geldiğinde ayakkabı boyayan Türkcan, “Çocukluğumda resim yapmayı çok severdim. Ama benim için ressam olmak bir hayaldi. Hayallerim bu Merkez'de yeşerdi” diye konuştu. 

            Lise yıllarında Güzel Sanatlar Lisesi’ne gitmek istediğini, ancak şartlarının buna imkan vermediğini belirten Türkcan, “Özellikle portre çizmeyi çok istiyordum. Merkez'e arkadaşlarımla başladım. Buradaki kurs ve eğitimler sayesinde, Güzel Sanatlar Bölümü'nü kazandım. Bu yıl 3. sınıfta eğitim görüyorum” dedi. 

 

-"HEPSİ, SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ SAYESİNDE..."

            Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde aldığı eğitimler sayesinde ilk çalışmalarına imza attığını belirten Türkcan, şöyle devam etti:

            “Benim için ayrı bir önemi olan Mustafa Kemal Atatürk ve Melih Gökçek'in karakalem portrelerini yapmak, gurur verici. Hepsi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi sayesinde oldu. Bu merkez, sokakta çalışan çocukların aileleriyle ilgili sorunlarını çözerek, okula gitmeyenleri eğitime yönlendiriyor. Okula gidenlerin de eğitimlerine yardımcı oluyor.  Ben de gönüllü olarak buraya gelip, çocuklarla zaman geçiriyorum. Hem projelerimi gerçekleştiriyor, hem de çocuklarla birlikte resim çalışmaları yapıyorum. Burası onları, sokaktaki tehlikelerden uzak tutuyor. Çocuklarla vakit geçirmek, benim için çok anlamlı.”

Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.