1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Çorumlular Birliği “Karanfilin Ağıdı: 20 Yanvar” Programında
Çorumlular Birliği “Karanfilin Ağıdı: 20 Yanvar” Programında

Çorumlular Birliği “Karanfilin Ağıdı: 20 Yanvar” Programında

Çorumlular Birliği “Karanfilin Ağıdı: 20 Yanvar” Programında

A+A-

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ile Yerli Düşünce Derneği, Sovyet Ordusu’nun 20 Ocak 1990 tarihinde Bakü’de yaptığı katliamın 28’inci yılı dolayısıyla anma programı tertipledi.

Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Karanfilin Ağıdı: 20 Yanvar” adlı programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İSMAYIL ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesinde “20 Yanvar” katliamında kaydedilen fotoğraflardan oluşan sergi ziyaret edildi.

image010

Davetlilere seslenen Yalçın Topçu, “Azerbaycan benim 14 yaşında edindiğim milli bir davam. Biz Azerbaycan’ı sonradan öğrenmiş değiliz. Biz Suriye’de Türkmen Dağı’nı biliyorduk. ‘Ne işimiz var Suriye’de’ diyenler var ya bizim orada akrabamız, kardeşimiz, soydaşımız olduğunu biliyorduk. ‘Ne işimiz var bizim orada’ sözü aslında 12 bin kilometre öteden gelenlere söylenmeliydi. Biz olmayacağız da kim olacak orada? Şimdi de ‘Afrin’de ne işimiz var’ diyorlar ya orada Kürt’ün, Türkmen’in, Arap’ın güveni, özgürlüğü, refahı, geleceği, Ankara’nın birinci derecede meselesidir, onun için işimiz var” şeklinde konuştu.

Programa katılan Gölbaşı Çorumlular Birliği Başkanı Osman Ulunç “Kıymetli dostum, sevgili bakanımızın Gölbaşı Çorumlular Birliği olarak davetine katıldık. Şahsım ve yönetim kurulu adına kendisine bu nazik davetinden dolayı teşekkür ederim…” dedi.

 

Bu haber toplam 2651 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.