1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhuriyet'in 3. köprü manşeti
Cumhuriyet'in 3. köprü manşeti

Cumhuriyet'in 3. köprü manşeti

Cumhuriyet Gazetesi'nin 3. köprü manşeti: "KATLİAM KÖPRÜSÜ"

A+A-

Başbakan Erdoğan ile Abdullah Gül'ün katılımıyla 3. köprünün temel atma töreni gerçekleşti.

TARTIŞMALAR BAŞLADI

Törende Cumhurbaşkanı Gül'ün köprünün isminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu açıklamasıyla birlikte tartışmalar da başladı.

"ALEVİ KATLİAMCISI" İDDİALARI

Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim ile Safevi Devlet'nin hükümdarı Şah İsmail arasında gerçekleşen Çaldıran Savaşı'yla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Özellikle Alevi vatandaşların Yavuz'la ilgili sık sık dile getirdiği "Alevi katliamcısı" iddiaları hatırlatıldı. Yavuz Sultan Selim'in, Çaldıran Savaşı sonrası, Anadolu'da yaşayan Türkmen Alevilerine yönelik bir katliam yaptığı iddiası, Osmanlı Devleti hakkında uzun süredir dile getirilen iddiaların başında yer alıyor.

CUMHURİYET AÇIKÇA KATLİAMCI DEDİ

Köprü üzerine yapılan tartışmalar gazetelerin manşetlerine de yansıdı. Özellikle Cumhuriyet Gazetesi, temel atma töreninde dua okunmasını ve köprünün ismini manşetine taşıyarak Yavuz Sultan Selim'e açıktan açığa katliamcı dedi. Cumhuriyet, Osmanlı Devleti'nin en önemli sultanlarından Yavuz Selim'in adının verildiği köprüye KATLİAM KÖPRÜSÜ manşetiyle çıktı. Haberin spotunda ise "Alevi katliamlarının sorumlusu olarak gösterilen Yavuz Sultan Selim'in adının köprüye verilmesi tartışma yarattı." sözlerine yer verildi.

İşte Cumhuriyet'in o manşeti;

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.