1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dağlıca'yı basan PKK'lılara müebbet
Dağlıca'yı basan PKK'lılara müebbet

Dağlıca'yı basan PKK'lılara müebbet

Dağlıca baskınına katıldığı belirlenen 9'u tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada karar çıktı

A+A-

Mahkeme, Dağlıca'da 12 askerin şehit edildiği saldırıya katıldığı belirtilen ve geçen yıl Ağrı'da düzenlenen operasyonda yakalanan 4 PKK'lı teröristi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

DAĞLICA'YI BASANLAR MÜEBBET

Mahkeme heyeti açıkladığı kararda, terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına çeşitli eylemlerde bulunmak, yardım ve yataklık yapmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölüp parçalamak gibi çeşitli terör suçlarını işledikleri belirlenen tutuklu sanıklardan terör örgütü PKK'nın Tendürek Sorumlusu ve Dağlıca baskınına katıldığını kabul eden Zafer Zal'a müebbet ve 118 yıl 25 gün hapis cezası verdi.

Dağlıca baskınına katıldıkları belirlenen İbrahim Tikan'a ağırlaştırılmış müebbet, 104 yıl 10 ay hapis cezası ile 80 bin lira para cezası verilmesine karar veren mahkeme, tutuklu sanık Mehmet Acar'ı ise müebbet ve 68 yıl hapis cezasıyla, 30 bin lira para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, diğer sanıklardan Abdullah Marhan'a 6 yıl 3 ay, Mehmet Sait Uğurlu'ya 9 yıl, Zilfikar Oğul'a 6 yıl 3 ay, Harun Uzun'a 4 yıl 8 ay, Abdülmenaf Başkan'a 6 yıl 3 ay, Cesim Marhan'a 7 yıl 6 ay, Rahmi Kaya'ya 7 yıl 6 ay ve Ramazan Uzun'a ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

4 KİŞİYE BERAAT

Sanıklardan, Uğur Uğurlu, Fazıl Başkan, Selahattin Marhan ve Melikhan Marhan ise delil yetersizliğinden berat etti.

4 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, Zülfikar Oğul, Harun Uzun, Abdullah Marhan ve Abdülmenaf Başkan'ın aldıkları cezalarla, yattıkları hapis cezasını göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

12 ŞEHİT VERMİŞTİK

21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'de Dağlıca karakoluna PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 12 asker şehit olmuştu.

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.