1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Darbe girişiminin verdiği zarar ilk dava
Darbe girişiminin verdiği zarar ilk dava

Darbe girişiminin verdiği zarar ilk dava

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonucu verdiği zararlarla ilgili ilk davanın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından açıldığını, ayrıca Büyükşehir ve EGO Genel Müdürlüğü'nü

A+A-

Başkan Gökçek, darbeci FETÖ  teröristlerinin 15 Temmuz gecesi başlattıkları darbe girişimi sonucunda, bombalar, tanklarla Başkent’in alt ve üst yapısına verdikleri zararların tazmini için harekete geçtiklerini belirterek,  “Bombalarla ASKİ'nin ana su hattına verdikleri zarardan dolayı, FETÖ terör örgütü başı ve darbe girişiminin sözde lideri aleyhine bu kurumumuz ilk davayı açtı" dedi.

 Davanın, örgüt lideri Fethullah Gülen ve darbe girişimin planlayıcısı olarak görülen Akın Öztürk’e (eski rütbesi orgeneral olan er, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ  üyesi) açıldığını belirten Başkan Gökçek,“Darbe girişimi sırasında darbeciler, savaş uçaklarıyla, Ankara Emniyeti, MİT, TBMM ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere birçok kurumumuzu bombaladılar. Yollara, kaldırımlara , kent meydanlarına, yeşil alanlara, ağaçlara, büyük zararlar verdiler. Bu bombalamalar esnasında ise özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önündeki ASKİ’ye ait 500 milimetre çapındaki su borusu yapı şebekesi de kullanılmaz hale getirildi. Ekiplerimiz, verilen tahribatı giderebilmek için 3 gün boyunca çalıştılar” dedi.

  Başkan Gökçek, bu nedenlerle, milletin malına verilen zararların darbeciler tarafından tazmini için, öncelikli olarak ASKİ’nin, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak dava açtığını, devamında da Büyükşehir Belediyesi’nin suçlular hakkında dava açacağını, hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

 

-MALLARINA İHTİYATİ TEBDİR KONULMASI İSTENDİ   

ASKİ tarafından açılan davada, davalılardan uğranan zararın tazmini için mal varlıklarına ihtiyati tedbir konulmasının talep edildiğini belirten Başkan Gökçek, “Milletin canına ve malına kast eden darbeciler, adalet önünde hak ettikleri cezayı alacaklardır. Başkentlilerin canına kast eden suçsuz günahsız birçok sivilin, polisin üzerine bomba atan, kurşun sıkan bu canilerin, yaptıkları bu açıdan da yanlarına kar kalmayacak” diye konuştu.      

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.