1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Demokrasi nöbetinde 12. gün
Demokrasi nöbetinde 12. gün

Demokrasi nöbetinde 12. gün

15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda devam eden Demokrasi Nöbeti’nin 12. gününde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilçe belediye başkanları, meydandan birlik, dayanışma ve demokrasi mesaji verdi.

A+A-

  FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişimin ardından tek yürek olan olup, sokaklara çıkan on binlerce Başkentli'nin demokrasi nöbetine, CHP'li Çankaya ve Yenimahalle Belediye başkanlarının da yer aldığı ilçe belediye başkanları, partilerin il başkanları ile belediye meclis üyeleri katılarak destek verdi.

 

 

   Meydanda, kurulan platforma, ilçe belediye başkanlarını tek tek çağırarak takdim eden Başkan Gökçek, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin Ankara il başkanları ve Büyükşehir Belediyesi meclis grup başkanlarıyla birlikte halkı selamladı.

 

 

   Darbe girişiminin ardından, her gece Kızılay Demokrasi Meydanı’nda Başkentlileri yalnız bırakmayan Başkan Gökçek, nöbetin 12. gününde de vatandaşları, "Demokrasi nöbetçileri nasılsınız, iyi misiniz?" diye selamlayarak“Size müjdeli bir haberim var. 1700 FETÖ’cü subay ordudan ihraç edildi. Yani FETÖ’cülere yol göründü. Yalnız bitmiş değil, daha devamı  gelecek” dedi.

 

 

   Başkan Gökçek, demokrasi nöbetinin, Cumhurbaşkanı’nın ‘Tamam’ diyeceği güne kadar devam edeceğini ifade ederek, bu birlik ve dayanışmanın devam etmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

  Başkan Gökçek, yaptığı kısa konuşmanın ardından, Başkent’in ilçe belediye başkanları ve parti yöneticilerini, alfabetik sıraya göre tek tek sahneye davet etti.

 

 

 

-BAŞKAN YAŞAR: “ANKARA'NIN YİĞİT EVLATLARINI SELAMLIYORUM"

 

 

  Demokrasi nöbetine katılan, Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada, “Demokrasimizi, devletimizi, cumhuriyetimizi hain bir darbeye karşı koruyan Cumhuriyet’in Başkenti’ni, Ankara’nın yiğit evlatları, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.  

 

 

  Milli Mücadele'de, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkını 1919’da Polatlı sırtlarına kadar sınadıklarını ifade eden Yaşar, “7 düvelin teslim aldığı ülkeyi yoktan var ederek bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’dan saygıyla selamlıyorum" dedi.

 

 

 Yaşar şunları söyledi:

 

 

 "Demokrasiyi bize emanet eden, yıllar sonra 15 Temmuz’da hain bir saldırıya karşı korumak, polisimizle ordumuzun gücüyle milletimizle, siyasi partilerimizle, güzel bir mücadeleyi o hain FETÖ’cülere  karşı onun iş birlikçilerine karşı, hem de dünyaya karşı Türk halkının bir demokrasi mücadelesini nasıl bir halkın verebileceğini hep birlikte gösterdik.”   

 

 

 Bu ülkenin vatandaşları olarak Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını vurgulayan Başkan Yaşar, “Bu devlete sahip çıkacağız ve biz bir ve beraber olduğumuz zaman, hiçbir güç Türkiye halkının karşısında duramayacak. İşte bunun örneğini 15 Temmuz’da verdik” dedi.

 

 

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de mitinge katılarak, Başkan Gökçek'in anonsuyla, platformda halkı selamladı.

 

 

 

-BAŞKAN ULUSOY: “DARBE GECESİ SOKAKLARDA NENE HATUNLAR VARDI”

 

 

Demokrasi nöbetine katılan Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, vatandaşları, Kalecikliler adına selamlayarak, 15 Temmuz darbe gecesi ilk önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i aradığını belirterek, "Başkanım bana şunu söyledi; ‘Filiz, halkı sokaklara dökeceksin, yapacak başka bir şey yok dedi.”

 

 

  Bunun üzerine ilçe başkanıyla  ilçe teşkilatına gittiklerini belirterek, "İlk önce kadınlarımızı topladık. Çünkü biz biliyorduk ki Kara Fatmalar ölmemiş, Nene Hatunlar ölmemiş. Onlar ebediyete intikal etmiş olabilir ama Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, o gece Ankara sokaklarında ruhlarıyla yaşadılar” diye konuştu.   

 

 

 

-BAŞKAN AKGÜL: “ESKİ TÜRKİYE ZANNEDİYORLARDI"

 

 

  Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşları selamladıktan sonra, “Kalkışmanın 12. günü ama bu kalkışmaya ilk andan itibaren bize rehberlik eden Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Halkımı meydanlara davet ediyorum’ demesiyle o gün meydanlara çıkan sizler, bugün aynı coşkuyla aynı heyecanla, aynı dinamizmle meydanlardasınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 Akgül şöyle devam etti:

 

 

 "Hainlerin unuttuğu bir şey vardı bu darbeyi yaparken, 1960’da Adnan Menderes’i asarken milletimiz o zaman Adnan Menderes’e sahip çıkmadı, çıkamadı. 1980’de bu millet yine tanklara çıkamadı. Ama 2016’nın 15 Temmuzunda o tanklar sahaya çıktığında bir şeyi unutmuşlardı. O eski Türkiye zannediyorlardı. Halbuki bu millet adeta eski Türkiye’yi unutmuş, yepyeni bir Türkiye’de yaşıyordu.”

 

 

 Belediye başkanlarının ardından, Başkan Gökçek, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve AK Parti'li kadın milletvekilleriyle birlikte bir kez daha platforma çıkarak halkı selamladı.

 

 

         Günlerdir Demokrasi Nöbeti için Güvenpark ve çevresinde geceleyen Ankaralılara,  Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kuruluşlar tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.