1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Demokrasi şehitleri anıldı
Demokrasi şehitleri anıldı

Demokrasi şehitleri anıldı

nkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 15 Temmuz’da hayatını kaybeden genç-yaşlı bütün şehitlerin vatanı, bayrağı, dini, çocukları, akrabaları için ellerinde silah olmadan kendilerini feda ettiklerini belirterek, "Onlar bu ülke için canlarını feda

A+A-

FETÖ’cü hainlerin saldırısı sonucu 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde Ankara'da hayatını kaybedenlerden 29  şehidin defnedildiği Karşıyaka Mezarlığı’ndaki “15 Temmuz Şehitliği”nde  Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 40. Gün anma programı düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve demokrasi direnişinin en yoğun yaşandığı yerlerde hayatını kaybeden şehitlerden 29'unun defnedildiği  '15 Temmuz Şehitliği'nde Kur’an-ı Kerim ve duaların okunduğu programa şehitlerin yakınlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

         Okunan Kur’an tilavetinin ardından şehit ailelerine bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehitliğin Allah katında en yüce makam olduğuna dikkat çekerek, “Allah isteyen herkese şehitliği nasip etsin” dedi.

 

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN ŞEHİT YAKINLARINE DESTEK SÖZÜ

15 Temmuz’da şehit olan genci yaşlısı bütün vatandaşların vatanı, bayrağı, dini,  kardeşleri, çocukları, akrabaları için kendilerini feda ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Hem de ellerinde silah olmadan kendilerini feda ettiler. Bu ne büyük bir fazilet. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

         40 günden beri ciddi bir mücadele içinde olduklarını ve bu nedenle şehit ailelerini evlerinde ziyaret edemediğini belirten Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde hepinizi evlerinizde rahatsız etmek istiyoruz. Onlar gitti geride kalanların teminatı Allah’ın izniyle bu Devlet ve Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni inşallah yapacaktır” dedi.

         Şehitlerin yakınlarını mutlaka işe alacaklarını,  bundan hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Onlar bu ülke için canlarını feda ettiler Bizler da geride kalanların rızkını temin etmeye mecbur ve mahkumuz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.