1. HABERLER

  2. Dragon'un keyfini kirlilik kaçırdı
Dragon'un keyfini kirlilik kaçırdı

Dragon'un keyfini kirlilik kaçırdı

Ankara Hürriyet’in daha önce defalarca gündeme getirdiği Mogan Gölü’ndeki kirlilik dehşet verici boyutlara ulaştı.

A+A-

Mogan Gölü’ndeki kirlilik dehşet verici boyutlara ulaştı. Dragon yarışlarının yapıldığı bölgede temizlenmeyen otlar kötü görüntülere neden olurken Atatürk Sahil Parkı önünde büyüyen sazlıklar, göl manzarasını kapattı.

Dragon Festivali’nin Ankara ayağı, hafta sonu Mogan Gölü’nde yapılan yarışlarla tamamlandı. İki gün süren kürek çekme yarışlarına kamu kuruluşlarıyla birlikte, özel şirketler de olmak üzere 20 grup katıldı.
Yarışmalar büyük çekişmelere sahne olurken, Mogan Gölü’nün içler acısı hali ise gözlerden kaçmadı. Yarışmacıların kanolara binip başlangıç noktasına gitmek için kullandığı iskelenin yosun ve otlarla kaplı olduğu dikkat çekerken, göl kıyısındaki çöp birintinkileri de göze çarptı. Katılımcılar göldeki kirliliğe tepki gösterirken, organizasyon görevlilerinden Mehmet Atalay, “Yarışın yapıldığı parkur temizlendi ancak kıyı ot ve yosunlarla kaplı, Haliç bile buradan daha temiz. Otları dibe çökerten ve balıklara zarar vermeyen ilaçlar var. Bunları kullanarak Mogan Gölü’nü temizleyebilirler” diye konuştu.

GÖL MANZARASI KAPANDI

Kürek yarışmalarının yapıldığı kıyının hemen karşısındaki Atatürk Sahil Parkı’nda da benzer görüntüler vardı.
Ankara Hürriyet’in daha önce gündeme taşıdığı, andezit taş ocaklarından Sukesen Deresi kanalıyla atıkların döküldüğü bölge, tamamen çöplüğe döndü ve sazlıklarla kapandı. Yaklaşık 2 buçuk metrelik sazlıklar Mogan Gölü manzarasını engellenirken, göl manzarasını izlemek için sahildeki banklara oturan çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Mogan Gölü’nün temizlenmesini talep eden vatandaşlar, “Ankara’nın nadir güzelliklerinden biri olan Mogan Gölü bakımsız bırakılmamalı” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet Ankara

Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.