1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. DSP'li Uğur Gürel'den Mansur Yavaş'a tepki
DSP'li Uğur Gürel'den Mansur Yavaş'a tepki

DSP'li Uğur Gürel'den Mansur Yavaş'a tepki

DSP'li Uğur Gürel'den Mansur Yavaş'a tepki

A+A-

DSP'nin Ankara adayı Uğur Gürel, Mansur Yavaş’ın CHP gençliğinin idolü olan isimlere ağır hakaretler ettiği görüntüler için "Küfür edilmesini hakaret edilmesini doğru bulmuyorum. Sayın Yavaş'ı bu konuda kınıyorum. "dedi.

DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürel, yerel yönetim uygulamaları hakkında bilgi vererek, 'DSP olarak, Ankara büyükkent adayı olarak halkçı belediyecilik anlayışımızı yerel yönetimlerde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla aday olduk. Rant ve vurguna yönelik uygulamalar göze çarpıyor. DSP olarak Ankara'da halkçı belediyeciliği hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ankara halkının kentin bütün uygulamalarında karar alma ve denetleme süreçlerinde söz sahibi olma hakkını sağlayacağız.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Proje ve uygulamaların merkezinde insan ve Ankaralı doğa olacaktır. Yapacağımız işlerin başında Ankara'da taşıt öncelikli ulaşım politikasını yaya öncelikli ulaşım politikasına dönüştüreceğiz Katlı kavşaklar, altgeçitler, üstgeçitler taşıta yönelik uygulamalardır. Kentli kendi sokağından koparılmıştır. Bugün Ankara'nın ana caddelerinde karşı karşıya geçmek olanaksızdır. Ankaralı kentiyle birlikte barışık bir şekilde yaşayamıyor. Ankara'da yoksulluğu bir ölçüde kaldırmaya çalışacağız her ilçeye kuracağımız aşevleriyle 12 ay hizmet vereceğiz. 12 ay hizmet veren aşevleriyle, yoksul vatandaşlarıma, yemek ve ihtiyaç konularında yardımcı olacağız. İstihdam yaratmak yerel yönetimlerde ikinci görevimiz. Yeni projelerimiz var. Özelleştirilen asli görevi yerel yönetimlerde olması gereken doğalgaz ve elektrik gibi bu tür hizmetleri merkezi iktidarla görüşerek belediyeleştirilmesini sağlayacağız' dedi.

Şu anda Ankara'da büyük bir işsizliğin söz konusu olduğunu belirten Gürel, hayata geçirecekleri projelerle salonlara sıkıştırılmış kültürel faaliyetleri mahalle sokaklara taşıyacaklarını ifade etti. Bu tür hizmetlerde görev alanların Ankara'nın gençleri olacağına dikkati çeken Gürel, kadınların çalışma hayatlarında zorlukları gidermek amacıyla anaokulları ve kreşleri çoğaltacaklarını ve her metropol ilçede bir belediye hastanesi açacaklarını dile getirdi. Metro güzergahları ve uygun yerlere yer altı otoparkları açarak Ankara'nın en büyük sorunu olan otopark sorununu kökünden çözeceklerini söyleyen Gürel, Ankara'ya kaynak yaratan çokça üreten bir Başkentin yaratmamız gerektiğine dikkati çekti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı işaret eden 'Çakma solculara değil, gerçek solculara oy verin' yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gürel, 'Sayın Yavaş'a söylenmiş birşey yok aslında. Ankaralı'ya doğruları söylemek zorundayız. 'Çakma solculara değil, gerçek solculara oy verin' dedim. Bu da benim siyasi görüşümdür. Ben Ankaralıyı bu konuda uyarmak durumundayım, o yüzden bu sloganı kullandım. Kimseyi hedef göstermiyorum. Ankaralı'ya biraz daha duyarlı olmaları ve ona göre oy vermelerini söylüyorum. Ankara'daki sol seçmenin kendi siyasi düşüncesine göre oy vermek istiyorsa vereceği tek aday benim. Bir bant çıkmıştı ortaya Sayın Yavaş'la ilgili, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına hakaret eden. Deniz Gezmiş, vefatından 20 sene sonra küfür edilmesini hakaret edilmesini doğru bulmuyorum. Sayın Yavaş'ı bu konuda kınıyorum' dedi.

HALKÇI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Gürel, konuşmasında şunları kaydetti: 'Bu çalışmalarımız projelerimi hayata geçirmek için halkçı belediyecilik için yola çıktığımızda bu kadrolar elimizde var. Bilimin ışığı altında akademik kadrolar, kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları, Ankara'nın tüm örgütlü kesimleriyle bir ortak akıl yaratarak bunları hayata geçireceğiz. Türk mühendis ve mimar odalarına bağlı odalarda çok nitelikli uzman kadrolar vardır. Bu arkadaşlarımızla ortak akıl yaratarak, Ankara'yı kent mimarisine dönüştürmek halkçı belediyeciliğin en önemli hedeflerinden birisi olacaktır.'

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.