1. HABERLER

  2. Dünya Şampiyonası'nda Gölbaşı'ndan Bir İsim
Dünya Şampiyonası'nda Gölbaşı'ndan Bir İsim

Dünya Şampiyonası'nda Gölbaşı'ndan Bir İsim

Dünya Şampiyonası'nda Gölbaşı'ndan Bir İsim

A+A-

Moldova Kişinev’de düzenlenecek olan Karışık Dövüş Sanatlarında (MMA) Dünya Şampiyonası'na katılacak olan Uğur Mirza Türk milli takımı ile birlikte Gölbaşı’nı temsil edecek.

Kurulduğu günden bu yana hızla büyüyen MMA camiasının içerisinde bulunan Uğur Mirza, 18-22 Kasım tarihleri arasında Moldova/Kişinev’de yapılacak olan MMA Dünya Şampiyonası’nda Türkiye MMA Federasyonu milli takım sporcuları ile birlikte bayrağımızı, ülkemizi ve Gölbaşı’nı temsil edecek.

MMA Dünya Şampiyonası’nda Türkiye ve Gölbaşı’nı temsil edecek olan Uğur Mirza, Gölbaşı’nda açtığı spor salonuyla MMA tutkusu olan gençleri bir çatı altında birleştirdi. 1998 yılında savunma ve salon sporları ile ilgilenmeye başlayan ve kickboks branşında sporcu olarak amatör ve profesyonel olarak yerel ve ulusal şampiyonlukları bulunan Uğur Mirza, 2009 yılında Gölbaşı’nda açtığı Mirza Spor Akademisi ile Gölbaşı halkına hizmet vermeye başladı. Hizmet verdiği branşlarda birçok sporcu yetiştirerek aralarından şampiyonların çıkmasını sağlayan ve genç-yaşlı geniş bir kitleye hitap eden Uğur Mirza, 2013 yılından bu yana da MMA antrenörlüğü yapmakta.

MMA Sporu

7 yaş alt sınırı ile başlayan bu spor özellikle bayanlar tarafından; kendini korumayı öğrenmek amacıyla ve antrenman esnasında yüksek kalori yakım oranı ve vücudu hızlı şekilde forma sokması nedeniyle hızla popüler hale gelen bu spor MMA Ligt, MMA Full ve MMA Elit gibi branşları bünyesinde barındırmakta.

Mixed Martial Arts (MMA) yani "karma dövüş sanatları" organizasyonlarda ve diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş mücadele teknikleri içeren, tam temas mücadele sporudur. Kurallar, sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Boks, kickboks, muaythai, güreş, bjj, capoera vb. mücadele ve savunma sporlarının birçok tekniğini bünyesinde barındırır ve bu branşların sporcularını ortak noktada buluşturarak daha üst seviyede mücadele etmesine olanak sağlar. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan sporcuların birbirleriyle mücade etmelerine olanak sağlamaktadır. MMA bir spor olarak en heyecanlı ve nefes kesen aktivitelerden biridir. UFC, STRİKEFORCE ve PRIDE gibi organizasyonlar sayesinde MMA daha evrensel ve popüler bir spor haline gelmiştir. Birçok ülkede MMA en hızlı gelişen spordur. Ülkemizde de 2013 yılında Ali Arık başkanlığında MMA Federasyonunun kurulması ile bu spor hızlı bir şekilde popüler hale geldi. Fakat hızlı yaygınlaşmanın getireceği dezavantajlardan biri olan yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek için yurtdışından getirilen ve bu sporda profesyonel anlamda dünyanın en iyileri arasında olan sporcu ve antrenörlerin de katılımıyla ülkemizin bir çok bölgesinde antrenör-hakem ve sporcu eğitim seminerleri düzenlenerek daha bilinçli ve donanımlı eğitimcilerle bu sporun salonlarımıza girmesi sağlanıyor.

 


Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.