1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. DÜNYACA ÜNLÜ TÜRKMEN ATLARI BAŞKENT'E GELİYOR
DÜNYACA ÜNLÜ TÜRKMEN ATLARI BAŞKENT'E GELİYOR

DÜNYACA ÜNLÜ TÜRKMEN ATLARI BAŞKENT'E GELİYOR

DÜNYACA ÜNLÜ TÜRKMEN ATLARI BAŞKENT'E GELİYOR

A+A-

Büyükşehir Belediyesi, kardeş kentlerinden biri olan Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla, 13-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek “Ankara’da Aşkabat Günleri” organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

Ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk, kardeşlik köprülerinin kurulmasının yanı sıra iki ülke kültürlerinin de yakından sergilenmesine olanak sağlayacak olan organizasyon kapsamında Türkmen atlarının, akrobatlarla sergilediği dünyaca ünlü gösterileri de Başkentlilerle buluşacak.

 

-DÜNYACA ÜNLÜ TÜRKMEN SİRKİ ANKARA’DA…

Aldığı ödüllerle de büyük ilgi toplayan Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu 3 gün boyunca toplam 5 gösteri ile Başkentlilere unutulmaz saatler yaşatacak.

Son olarak Moskova’da düzenlenen Dünya Sirk Festivali’nde birincilik ödülü alan ve dünya çapında bir üne kavuşan, birçok ülkenin de tercihi haline gelen topluluk, 45 Türkmenistan devlet sanatçısı ve beraberlerinde 11 Ahal Teke Atı’nın yer aldığı gösterisini Başkentliler için sergileyecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mayıs ayında Türkmenistan ziyareti sırasında da gösteri yaparak, büyük beğeni toplayan ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Verdimuhammedov da isteğiyle Ankara’da 3 gün boyunca muhteşem performanslarını sergileyecek olan topluluk, 13 Aralık Cuma günü saat 14.00’da açılış programıyla tüm Başkentlilere unutulmaz bir gösteriyle merhaba diyecek.

Başkentlilerin ücretsiz olarak izleyebileceği ve Ankara’nın 29 ayrı noktadan hareket edecek otobüs seferleriyle ulaşımlarının sağlanacağı ASKİ Spor Salonu’ndaki soluk kesecek performanslar, Cumartesi ve Pazar günleri de 2’şer gösteriyle sürecek.

Hafta sonu iki gün boyunca saat 13.00 ve 18.00’da iki ayrı gösteri yapacak olan atların akrobatlarla muhteşem dansı, Ankara’da Türkmenistan rüzgarı estirecek.

 

TÜM BAŞKENTLİLERİN DAVETLİ OLDUĞU SİRK GÖSTERİLERİNİN TARİH VE SAATLERİ ŞÖYLE:

 

13 Aralık Cuma saat 14:00   

14 Aralık Cumartesi saat 13:00 ve 18:00

15 Aralık Pazar saat 13:00 ve 18:00

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.