1. HABERLER

  2. Duruay, 74 parseli çözdü
Duruay, 74 parseli çözdü

Duruay, 74 parseli çözdü

Gölbaşının yılardır kanayan yarası olan ve her Belediye başkanının seçim vaadi haline gelen 74 parsel sonunda çözüme kavuştu.

A+A-

 Gölbaşının yılardır kanayan yarası olan ve her Belediye başkanının seçim vaadi haline gelen 74 parsel sonunda çözüme kavuştu.Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda mutlu sona ulaşılırken Gölbaşının kangren olmuş 74 parsel sorunu çözmek ise Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a nasip oldu.

74 PARSEL ÇÖZÜLÜYOR

Gölbaşı Belediye Meclisi Başkan Vekili Murat Bey Balta, Gölbaşı Belediye meclisinde gündeme gelen 74 Parsel ile ilgili daha önce itiraz da bulunan 9 kişi ile anlaşıldığı ifade edilerek, “ Ayrıca arsa büyüklüğünden dolayı yıllarda sorunlu olan kızımlar şartlı bağış vasıtasıyla çözülmüş. En son idare mahkemesinin vermiş olduğu karar da mesnetsiz kalmış oluyor. Allah nasip ederse, yıllardır sorun 74 Parsel sizlerin de oyları ile çözülmüş olacak” dedi.

Gölbaşı İmar ve Şehircilik Müdürü Saadettin Saraçbaşı Belediye Meclisinin son oturumunda meclis üyelerine 74 parsel hakkında bilgi verirken bu sorunun çözüldüğü  ifade etti.

Saraçbaşı 74 parselde hak sahipleri ile uzlaşma sağlandığını söylerken 74 parselin çözümü konusunda uzun zamandan beri yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve bu sorunun tamamen ortadan kaldırıldığını müjdeledi.

Bağış yapıldı…

Gölbaşı Belediye Meclis üyelerinin konuyla ilgili detaylı bilgi istemi üzerine, Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürü Sadettin Saraçbaşı, konuyla ilgili meclise vermiş olduğu bilgide, “74 Parsel bilindiği gibi Vilayetler evinden başlayarak Haymana Yolu Askeri dinlenme tesislerine kadar uzanan bölgeyi içeriyor. Orada kadastro parsel tapularını bir araya getirdiğimizde ve araziyi ölçtüğümüzde alanlarda bir uyuşmazlık ortaya çıkıyor. Bu uyuşmazlıkları gidermek için Bu mahkeme kararı ile de tespit edilmiştir. Bunu geriye dönüş cetveli dediğimiz bir imar uygulama planı ile 3450 M2’lik bir arazi üretmemiz gerekiyor. Arazinin bir tarafı Haymana, bir tarafı Konya Yolu, ortası Mogan Gölü. Bizim burada arazi üretme ihtimalimiz yok. Onun için burada hisseleri yüksel olan vatandaşlarımızla aylardır görüşmelerimiz devam ediyor. Geriye dönüş cetveli hazırlayabilmek için bu arkadaşlarımız 3450 m2’lik alanı Belediyemize bağış yapıyor.

Konya yolu projesi için okullar taşınacak

İsimlendirme ile ilgili de meclisimizin görüşmesi gereken bir yazımız var. Okul bölgesinde olan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi kaldırılıp, Konya Yolu’nu alta alma ile ilgili bir yayalaştırma projemiz var. Bu proje için de okulları taşımamız gerekiyor. Biz bağış yapan arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. 74 Parsel İçerisinde bize bir tane ilkokul alanı, bir tane anaokulu alanını ‘0’ lira bina bedelle belediyemize tapularını devrediyorlar. Binaları kendileri değil, Milli Eğitim’in kendi yapacak. Bir plan değişikliği olursa meclisimize gelecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belirlenen arsalar var tahsisleri biterse okullarımız oraya taşınacak. Bir eğitim kampüsü yapmak için görüşmeler devam ediyor. 3450 m2’lik bağış yapıldıktan sonrada bizim mahkeme kararları yerine getirilmiş olacak. Bağış yapan vatandaşlarımız Cemil Yıldırım, Zeki Yıldırım. Zeki Yıldırım ilkokul alanını veriyor, Cemil Yıldırım da Anaokulu alanını. 7 kişi 3450 M2’lik alanı bağış yapıyor, 4668 m2’lik alanı Cemil Yıldırım, 4664 m2’lik alanı da Zeki Yıldırım bağışlıyor.

Yeşil alan çoğalacak Gölbaşı iki okul kazanacak...

3 konumuz var. Biri 3450 m2’lik yeri geri dönük cetvelde yeşil alana katmamız gerekiyordu. İkinci ilkokul alanı ve isim hakkı, üçüncüsü de Anaokulu ve isim hakkı. 3450 m2’lik bağışla 74 Parselde yeşil alanının azaltılmasının önüne geçtik. Belediyemize iç bedel çıkmadan Gölbaşı’na bir ilkokul ve Anaokul alanı kazandırıyoruz. “ dedi.
Saraçbaşı’nın açıklamalarının ardından Gölbaşı Belediye Meclisi 74 Parselde isim hakkı karşılığında şartlı bağış ile ilgili gündem maddelerin oy birliği ile kabul etti.

 

Bu haber toplam 2880 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.