1. HABERLER

  2. Duruay çılgına döndü: CHP kendine bile muhalif
Duruay çılgına döndü: CHP kendine bile muhalif

Duruay çılgına döndü: CHP kendine bile muhalif

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”, CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna rağmen oy çoklu

A+A-

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”, CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edilirken, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, CHP’nin Büyükşehir meclis üyelerine tepki gösterdi.

Başkan Duruay, Gölbaşı Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin  “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”ne onay verdiğini hatırlatırken, aynı protokole CHP’nin Büyükşehir meclis üyelerinin “ret” vermesini kınadı.

CHP'Lİ GÖLBAŞI ÜYELER DUYARLILIK GÖSTERDİ

Her fırsatta parti ayrımı gözetmeksizin, Gölbaşı’na hizmette birlik ve beraberlik içerisinde ortak kararlara imzalar attıklarını belirten Duruay “Gölbaşı’nda CHP’nin belediye meclis üyeleri, Mogan’ımıza hayat verecek olan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”ne kabul oyu vererek büyük bir duyarlılık örneği gösterdiler. Kendilerine bir kez daha bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Ancak CHP’nin Büyükşehir meclis üyeleri aynı protokole “ret” verdiler” dedi.

GÖLBAŞI'NIN VE MOGAN'IN SORUNLARINI BİLE BİLMİYORLAR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li Gölbaşı meclis üyesinin bulunmadığını da hatırlatan Duruay “ Büyükşehir’deki CHP’li üyeler Gölbaşı’ndan bi haberler. CHP’nin Gölbaşı meclisindeki üyeleri protokole onay verirken, Gölbaşı’nın ve Mogan’ın sorunlarını bilmeyen Büyükşehir CHP grubu protokole “ret” oyu verdiler.” diye konuştu.

KENDİ ÖNERGELERİNE KARŞI ÇIKTILAR

CHP grubunun 13.01.2014 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mogan’ın temizlenmesi için, Büyükşehir’in ilgili kurumlarla ortak çalışmalar yapmasını isteyen bir önergesi olduğunu hatırlatan Duruay “Hizmetin siyaseti olmaz. CHP’nin Büyükşehir grubunu kendi partisinin önergelerine bile sahip çıkmıyor. Daha önce Mogan temizlensin diye feryat eden CHP şimdi, Mogan’a yeniden hayat verecek olan protokole karşı çıkıyor. Bu siyaset anlayışını kınıyorum.” şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de Mogan Gölü’yle ilgili TBMM’ye soru önergesi verdiğini hatırlatan Duruay, tepkisinin CHP’li Gölbaşı Belediye Meclis üyelerine değil, Büyükşehir’in CHP grubuna olduğunu dile getirdi.

MOGAN’IN KURTARILMASINA CHP’DEN RET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”yle Mogan Gölü’nün yeniden yaşanabilir bölge haline getirilmesi için yapılacak olan kapsamlı çalışmaları içeren protokole ilişkin başkanlık yazısı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Protokol, son yıllarda yaşanılan kuraklık nedeniyle göldeki su seviyesinin düşmesi ve canlı yaşamının tehlikeye girmesi üzerine Mogan Gölü’nü kurtarmak için hazırlanmıştı.

İŞTE CHP GRUBUNUN MOGANIN TEMİZLİĞYLE İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE VERDİĞİ ÖNERGE

chp-buyuksehir-onerge.jpg

CHP MİLLETVEKİLİ LEVENT GÖK'ÜN TBMM'YE SUNDUĞU ÖNERGELER

1.20141014150225.jpg

2.20141014150234.jpg

3.20141014150243.jpg

4.20141014150255.jpg

Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.