1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Duruay: Hayaldi gerçek oldu
Duruay: Hayaldi gerçek oldu

Duruay: Hayaldi gerçek oldu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, TRT Kent Radyo Ankara’da Ayşe Yıldız Sönmez ile “Başkent Güncesi” programının konuğu oldu.

A+A-

Başkan Duruay, ilk olarak Ramazan ayı münasebetiyle tüm İslam Alemi’nin Ramazan ayını tebrik etti.

Ramazan ayının her yönüyle bereket ayı olduğunu ifade eden Başkan Duruay, “Gölbaşı Belediyesi olarak bu ayda bütün Gölbaşı halkımızla bütünleşerek programlar yapıyoruz. Bu programlardan en önemlisi Karşıyaka Mahallemiz’deki kültür merkezimizde bir vakfımızla beraber her gün 1000 kişilik iftar programımız oluyor. Her sene olduğu gibi bu senede bütün mahallelerimizde iftar programımız var. Bu iftarlarımıza günlük yaklaşık 8 bin kişinin katılımı oluyor. Bunun yanında önceden belde olup şimdi mahalle olan 5 tane beldemizde iftar programlarımız devam edecek. Ayrıca Atatürk Sahil Parkı’na kurmuş olduğumuz stantlarda Ramazan ayı boyunca Gölbaşı halkımızla beraber sahura kadar oturuyoruz. Çocuklarımız içinde hazırladığımız programlarımız olacak. Ramazan ayında da  Ankara’daki tüm vatandaşlarımızı Gölbaşımıza bekliyoruz” diye konuştu.

 

“Mogan Gölü Temizliği Projesi” hayaldi gerçek oldu

Programa katılan bir dinleyici tarafından Mogan Gölü ile ilgili sorduğu soruları cevaplandıran Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 25 yıldır temizlenmeyi bekleyen Mogan Gölü’nün temizliği yaklaşık 1 yıl sürecek. Mogan Gölü’nün temizlenmesine hayal olarak görenler vardı ama bu hayalimiz gerçek oluyor. Şantiyeyi gezdiğimizde hayretler içerisinde kaldım. Gittiğimizde gördük ki koca bir şantiye kurulmuş. Bu şantiyede Mogan Gölü’nden gelen balçık kimyasal ile karıştırılıp birbirine yapıştırılıyor ve su ayrıştırılıyor. Bu da dev çuvallara konuluyor. Gölden çekilen balçığın yüzde 80’i su, yüzde 20’si balçık.  Su arıtılarak berrak bir şekilde tekrar göle dökülecek.”

Başkan Duruay, projenin dünyadaki iç su temizliğinde en büyük ikinci ve Avrupa’nın ise en büyük projesi olduğunun altını çizerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Gölbaşımızda ilk defa yapılması bizleri gerçekten memnun ediyor. Türkiye’de bir çok göl varken ilk defa bu bizde yapılıyor. Derelerin ıslahı olduğu zamanda gölümüzün kirlenmesi biraz daha uzun yıllara yayılacaktır. Tabi kirlenmemesi için elimizden geleni yapacağız. Mogan  Gölü sadece Gölbaşımızın değil Ankaramızın ve Türkiyemizin bir değeri. İnşallah temizlenerek eski berraklığına da kavuşacak.”

“Sevgi Çiçeği” Gölbaşı parklarında yetişecek

Başkan Duruay, birçok anlamlı olayın kutlandığı 20 Nisan ve 19 Mayıs tarihleri arasındaki bu zaman dilimini "Sevgi Ayı" ismiyle andıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Peygamber, Yanardöner dediğimiz Sevgi Çiçeği, nesli tükenmek üzere olan bitkilerimizden birtanesi. Dünyada korumaya alınan ve sadece Gölbaşı’nda belirli bölgelerde yetişen endemik bir bitkimiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Hacılar Bölgesi’nde koruma alanı var. Sevgi Çiçeği’ni Gölbaşı Belediyesi olarak da korumaya aldığımız bir alan var. Sevgi Ayı dediğimiz bu ayda koruma altına aldığımız çiçeğimizi kendi seralarımızda yetiştirip kendimize has bir şekilde Gölbaşı’ndaki parklarımızda kullanacak hale getireceğiz.”

“200 yataklı devlet hastanesinin yapımı başlayacak”

Gölbaşı’na devletin son 3 yılda yapmış olduğu büyük yatırımlardan bahseden Başkan Duruay, “Gölbaşı Belediyesi olarak ilçemize son 15 yılın toplamından daha büyük yatırımımız var. Bunları göz ardı etmemeliyiz. Gölbaşı tarihine baktığımız zaman Mogan Gölü’nün temizliği dünyanın en büyük projelerinden bir tanesi. En büyük ihtiyaçlarımızdan birisi olan 200 yataklı devlet hastanemizin yapımı bugünlerde başlayacak. Gölbaşı Belediyesi olarak ruhsatını verdik. Bunun yanında Hasvak Hastanemizin üzerine hayırseverlerimizle beraber 7 bin metrekarelik bir poliklinik yapıyoruz” dedi.

“Stratejik olarak önemli ilçelerden bir tanesi: Gölbaşı”

Gölbaşı’nın stratejik olarak önemli ilçelerden bir tanesi olduğuna değinen Başkan Duruay, göreve geldiklerinde mobesenin olmadığını söyleyerek, emniyetle işbirliği yaparak Gölbaşı’nın her noktasında mobesenin çalışmaya başladığını belirtti.

“Gayemiz Gölbaşımız’daki çocuklara sporu sevdirmek”

Başkan Duruay, sloganlarının “Skor değil spor” olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Biz spora önem veriyoruz skor ikinci planda. Öncelikle bizim gayemiz Gölbaşı’ndaki çocuklarımıza, gençlerimize sporu sevdirmek. Onların spor salonlarında, sahalarda vakit geçirecekleri mekanları oluşturmak ve onlarla oralarda beraber olmak. Bizim derdimiz bu.”

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.