1. HABERLER

  2. Duruay suskunluğunu bozdu
Duruay suskunluğunu bozdu

Duruay suskunluğunu bozdu

Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, AK Parti'nin düzenlemiş olduğu istişare toplantısında konuştu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, AK Parti'nin düzenlemiş olduğu istişare toplantısında konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Mogan Gölü için 20 yıl önce de adım atıldığını ifade ederek; “20 sene önce günün Cumhurbaşkanı ve Çevre Bakanı gelip, çalıştay yaptığı ve gölün temizlenmesi gerektiğini vurguladıkları halde, 20 senedir hiçbir girişimde bulunulmadı. Mogan gölü için şuanda bütçede ki payı ayrıldı ve belki de birinci ay dolmadan ihalesi yapılacaktır. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermeyiz, vaatte etmeyiz. Şimdiye kadar diğer siyasi partiler Gölbaşı’nın sorunlarına hiçbir şekilde çözüm getirmediler” diyerek Mogan Gölü hakkında ki eleştirilere yanıt verdi.

“Diğerleri gibi söz verip de yerine getirmeyenlerden değiliz”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Gölbaşı’nda yapılacak 3 projenin de gerçekleşeceğini belirterek; “ Biz diğerleri gibi söz verip de, yerine getirmeyenlerden değiliz. Gölbaşı’nın 3 temel sorunu olan Mogan Gölü, Konya yolu ve hastane projelerimiz yapılacaktır. Şimdiye kadar popülist bir siyaset izlemedik” dedi.

Duruay; “Karalamak yerine 5 sene öncesine baksınlar”

Duruay, geçmiş dönemde ki belediyeyi eleştirerek; “Siyasi partiler birbirini karalamak yerine, eleştirmek yerine geçmişe bakıp 5 sene burada iktidar oldukları zaman, neden bu sıkıntılara el atıpta herhangi bir girişimde bulunmadılar” diyen Duruay konuşmasına; “Aldıkları 17 milyondan 50 milyon borç bıraktılar. Gerçekten hizmet etmek isteselerdi, bu 17 milyon borcu 50 milyon yaparken kendilerine, bizden önceki Nasır Bey döneminde yapılan Yaylabağ projesinden gelen 30 milyon da gelmeseydi, bugün Gölbaşı Belediyesi’nin borcu 80 milyon olacaktı. Neden Konya Yolu veya göl için bir kuruş para harcanmadı” diyerek bir önceki dönem belediyesinin çalışmalarını eleştirdi.

“Hastane yerini verselerdi şimdi sıkıntı yaşamayacaktık”

Hastane yapılması konusunda da konuşan Duruay; “Bir önce ki dönem eğer hastane yeri verilmiş olsaydı, şimdi bu sıkıntıları yaşamayacaktık. Giderayak siyaset olsun diye verdi. Meclis Başkanımızın ve bizlerin istemesine rağmen o dönem ısrarla vermediler. Eğer o gün verilmiş olsaydı bugün Gölbaşı’nda hastane sıkıntısı olmayacaktı. Şimdi bunların eleştirmeye hakkı yok. Gölbaşı’nda iktidar olup da, çözüm bulmayan sadece günü birlik siyaset ve hizmet yaparak 5 senesini tamamlayanların bizleri eleştirmeye hakkı yok” diyerek MHP belediyesinin hastane konusunda ki yapmış olduklarını belirtti.

“Önümüzde ki dönem kazmayı vuracağız”

Konya Yolu için elimizde hiçbir şey yokken zemin etüdünü yaptırdık diyen Duruay; “Önümüzde ki sene Konya Yolu’na kazmayı vuracağız. Elimizde hiçbir şey yokken oranın zemin etüdünü Gölbaşı Belediyesi olarak yaptırdık. Yapılması gereken projenin en iyisi hangi ise yaptırmaya çalıştık ve Konya Yolu’nun alttan geçmesi için hiçbir sıkıntının olmadığını anladık. Karayolları ile görüştüğümüzde su basması gibi sıkıntıların olacağı belirtildi. Buna da çare bulduk ve projelendirmeyi Gölbaşı Belediyesi olarak üstlendik” ifadelerini kullanarak yapılan Konya Yolu ile ilgili yapılan protokolün amacını belirtti.

Türkiye Petrolleri Ofisi’nin Gölbaşı'nda ki yerinin belirsizliğine de açıklık getiren Duruay; “Gölbaşı’nda Türkiye Petrolleri Ofisinin 20 dönümlük yeri mevcut. Seçimlerden sonra Bakanlar Kurulu kararı ile inşallah burayı Gölbaşı'nın hizmetine sunacağız” diyerek sıkıntıları çözeceklerini ifade etti.

Kaynak: Göl Haber

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.