1. HABERLER

  2. Eğitime 110 bin liralık destek
Eğitime 110 bin liralık destek

Eğitime 110 bin liralık destek

Gölbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasından hemen önce yaptığı incelemeler ve tespitler sonucunda 807 öğrenciye toplam 41.983 TL tutarında kırtasiye yardımı yaptı.

A+A-

Gölbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasından hemen önce yaptığı incelemeler ve tespitler sonucunda 807 öğrenciye toplam 41.983 TL tutarında kırtasiye yardımı yaptı. Yardımlar daha önceden yardıma muhtaç olduğu değerlendirilen ailelerin ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimine devam eden çocuklarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ilk günlerinde ulaştırıldı. Ayni olarak yapılan kırtasiye yardımının yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplam 650öğrenciye öğrenci başı 100 TL olmak üzere toplam 65.000TL nakdi yardım kararı alınarak, yardıma muhtaç ailelerin okula devam eden öğrencilerinin kırtasiye dışındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olundu.

            Gölbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle de 739 aileye toplam 159.880TL nakdi yardım kararı alındı. Yardımların aile başına düşen miktarı ailede yaşayan kişi sayıları dikkate alınarak ayrı ayrı belirlendi.

            Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle kendi imkanları ile yakacağını temin edemeyeceği değerlendirilen 800 aileye aile başı 1.000 Kg. kömür dağıtımına ilişkin çalışmalarında sonuna gelindi.

            Gölbaşı Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Şevket CİNBİR, “Her yıl olduğu gibi eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yardıma muhtaç ailelerimizin eğitim çağındaki çocuklarının acil ihtiyaçlarını karşılamış olduk. Eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyoruz. Ailelerin ekonomik durumlarından dolayı çocuklarımızın eğitimleri için gerekli araç-gereçleri ve giyimlerinde eksiklik yaşanmasını istemiyoruz. Gölbaşında 31.372 öğrencimiz eğitim görüyor. Öğretmenlerimiz kendilerine emanet ettiğimiz bu milletin evlatlarını geleceğe hazırlama çabasını büyük bir fedakârlıkla sürdürüyor. Biz bir taraftan öğretmenlerimizin çocuklarımızla buluştuğu eğitim kurumlarının fiziki eksikliklerinin giderirken diğer taraftan da çocuklarımız arasında ailelerinin ekonomik durumlarına göre oluşmuş farklılıkları ortadan kaldırarak dezavantajları gidermeye çalışıyoruz. Keşfedilmemiş bir yetenek kalmaması için; öğretmenlerimizle işbirliğini sürdürerek, ekonomik yetersizlik nedeniyle kabiliyetlerin keşfedilmeden yok olmasının önüne geçmeliyiz. Bunun için hepimize düşen sorumluluklar var. Eğitim işi sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu süreçte fedakâr öğretmenlerimizin yanında olacak ve bu dönemin daha başarılı bir eğitim-öğretim yılı olması çabasında olacağız” dedi.

            TAŞIMALI EĞİTİM

            Gölbaşı ilçesindeki taşımalı eğitim ile ilgili bilgi veren Kaymakam Şevket CİNBİR, “Gölbaşı ilçesinde 918 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yapılan ödeme karşılığında değişik okullara taşınmaktadır. Ayrıca 89 engelli öğrencimiz de özel donanımlı araçlarla okullarına taşınmaktadır.İlçe Milli Eğim Müdürlüğünce yapılan ihale sonucu imzalanan sözleşme şartlarına uyulup uyulmadığı, öğrenci taşımada kullanılan araçların ilgili yönetmelikte belirtilen donamıma sahip olup olmadığı hususu titizlikle takip edilmektedir. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında (geçen yıl) ilgili yönetmelik gereğince zorunlu olan şartları taşımayan araçlarla öğrenci taşımada ısrar eden ve zaman zaman öğrencilerin taşınmasında aksaklık yapan firmaya para cezası uygulanmasının yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğünce sözleşmesi feshedilmek zorunda kalınmıştır. Devletimize emanet edilen çocuklarımızın yine devlet bütçesinden ödeme yapılarak taşınmasında belirlenen şartlara uygunluğu sağlamak bu ilçedeki yöneticilerin temel sorumluluğudur. Bu sorumluluğun hiçbir kaygı taşımadan sadece çocuklarımıza olan görevimizin gereği olarak yerine getirilmesi Kaymakamlığımca sağlanmıştır. Aynı şekilde engelli çocuklarımızın okullara taşınmasında da aksaklıklar tespit edilmiş ve Kaymakamlığımca yapılan takip ve denetimle sorun giderilmiştir. Ziyaret ettiğim Sevgi Çiçeği İlkokulunda tekerlekli sandalyede gördüğüm bir kız çocuğunun annesine; çocuğu taşıyıp taşımadığımızı sorduğumda, o fedakâr anneden aldığım “henüz değil” cevabı karşısında duyduğum mahcubiyeti hala hissediyorum. Milli Eğitim Bakanlığından ödeneği gönderildiği halde Kaymakam görünceye kadar taşınmamış bu çocuk ile ilgili ihmali olanlar uyarılmış ve gerekli tedbirler alınmıştır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde bu tür aksaklıkların tekrar etmemesi için yetkililer duyarlılığını artıracaktır. Çocuklarımız; bu aziz milletin evlatları, bu milletin geleceğidir. Onların geleceğe hazırlanması hususunda toplumdaki her bir bireye düşen sorumlulukların yerine getirilmesi başarıyı artıracaktır. Öğretmen, öğrencilerimiz ve aileler için başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 2409 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.