1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. EGO şoförlerine eğitim
EGO şoförlerine eğitim

EGO şoförlerine eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, şoförlerin mesleki yeterliliklerini en üst düzeyde tutmak için her yıl düzenli olarak verdiği hizmet içi mesleki eğitimlere devam ediyor.

A+A-

 EGO şoförlerine verilen eğitimlerde; temel iş sağlığı ve güvenliği önlemleri, trafikle ilgili temel kavramlar, güvenli sürüşü etkileyen faktörler ve çözümlerinin nasıl olacağı gibi konular uzmanlar tarafından anlatılıyor.

 Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, gerçekleştirilen eğitimlere, EGO ve Belka A.Ş bünyesinde görev yapan 3 bine yakın personel gruplar halinde eğitim alıyor.

  -HER YIL DÜZENLİ EĞİTİM…

EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Daire Başkanlığı yetkilileri, günlük 700 ile 750 bin arasında Başkentlinin kent içi toplu taşımacılığından sorumlu olan şoförlere, mesleki yeterlilik ve donanımlarını artırmaya yönelik olarak her yıl düzenli eğitimler verildiğini söylediler.

Göreve başlamadan önce birçok zorlu testten geçirilen şoförlerin, mesleki yeterliliklerini artıracak eğitimlere tabi tutulduğunu kaydeden yetkililer, yeni başlayanlar ile halen görev yapan şoförlere, konusunun uzmanları tarafından;  güvenli sürüş, körüklü otobüs kullanımı ve otobüslerle ilgili teknik bilgileri içeren teorik ve pratik eğitimler verildiğini belirttiler. Yetkililer, eğitimlere tüm şoförlerin katılmak zorunda olduğunun altını çizdiler.

 

-İŞ GÜVENLİĞİ VE TRAFİK KURALLARI

         Günlerinin büyük bir bölümünü trafikte geçiren EGO şoförlerine, Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Mesut Düzgün tarafından; “Güvenli sürüş tekniklerinin temel esasları,  yol ve çevre ile ilgili dikkatli sürüş,  hava ve yol şartları, kontrol dışı faktörler, taşıt güvenlik sistemleri ve kullanımları, trafikte takip ve durma mesafeleri, emniyet kemeri kullanımının önemi” gibi birçok konuda bilgi veriliyor.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimde, şoförler “İş Sağlığı ve Güvenliği” konularında da kapsamlı olarak bilgilendiriliyorlar. BELKA İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Didem Taylan tarafından verilen eğitimlerde, çalışanlarda iş güvenliği kültürünün oluşması, İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, acil durum ve planları ve ekipleri, iş sağlığı, sürüş esnasında cep telefonu ile konuşmanın yaratacağı tehlikeler anlatılıyor.   

Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.