1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Emre: Bana Pis Türk dediler
Emre: Bana Pis Türk dediler

Emre: Bana Pis Türk dediler

Fenerbahçeli oyuncu, hakkındaki suçlamalara karşı içini döktü.

A+A-

Zokora ve Trabzonsporlular'ın şikayetiyle üzerine yapışan 'ırkçı' damgasından kurtulmak için çırpınan Emre Belözoğlu Hürriyet'e konuştu.

"'PİS TÜRK, PİS MÜSLÜMAN' DEDİLER"

Uzun yıllar yurtdışında yaşadığını belirten Emre, defalarca ırkçı söylemlerle karşılaştığını ifade etti. Tecrübeli yıldız, "'Pis Türk, pis Müslüman' gibi sözlerle sık sık muhatap oldum. Bunu Hamit ve Halil kardeşlere de sorabilirsiniz. (Hamit Altıntop'u aradık. Emre'yi yalanlamadı ancak bu konuda düşüncelerinin yayınlanmasını istemedi) Biz bu sözleri sürekli olarak duyduk. Ancak bir kez saha dışına taşımadım" dedi.

"RESTAURANTTA SÖYLENSE.."

Deneyimli futbolcu, şöyle devam etti: "Çünkü bu saha içinde olup bitiyordu. Eğer saha dışında olsa bu ırkçılık olurdu. Bu sözlerimden benim Zokora'ya ırkçı sözler söylediğim anlaşılmasın. Bir kez daha vurguluyorum. O sözleri kesinlikle söylemedim. Eğer bana bir restaurantta 'Sen Türk'sün çık dışarı' denilirse bu ırkçılıktır. Ancak saha içinde bizleri sinirlendirmek için, performansımızı etkilemek için söylenen bu tarz sözleri hiçbir zaman dışarıya taşımadık."

"SABAHA KADAR UYUYAMADIM"

"O gün saha içinde Zokora ile küfürleştik. Bana çok ağır küfür etti. Ben de ona karşılık verdim. Daha sonra onun yanına gittim. 'Ayıp ediyorsun' dedim. Konu orada bitti. Birbirimize sarıldık ve barıştık. Sahada meseleyi halletliğimizi düşünüyordum. Daha sonra konu bir anda gündeme gelince çok üzüldüm ve çok şaşırdım. Üzüldüğüm nokta, o sözleri sarfetmememe rağmen söylemişim gibi bir algı yaratılması. Ben Allah'tan korkarım... Asla ırkçılık yapmadım. Yapmam da..."

"BU CEZAYI KALDIRAMAM"

"Kariyermiş, ceza almakmış gibi dertlerim yok. Ancak yapmadığım bir şeyden ceza verirlerse kaldıramam."

Emre Belözoğlu bugün PFDK'da görüşülecek ırkçılık suçlaması ile ilgili de çok net ifadeler kullandı:  

"Kesin ve net bir biçimde söylüyorum. 'Negro' sözünü kesinlikle kullanmadım... Yarın (bugün) PFDK'da görüntüler izlendiğinde de bu net bir biçimde görülecek zaten. Benim kendime göre inancım ve kutsal olan değerlerim var. Böyle bir ifade kesinlikle kullanmadım."

"BENİ ÜZEN CEZA DEĞİL.."

Yıldız futbolcu ceza almaktan korkmadığını belirtirken kendisini üzen tek şeyin ırkçılık yaftası olduğunu vurguladı. Emre,  

"Bana küfürden, hakaretten ceza verebilirler. Ancak yapmadığım bir şeyden ceza veremezler... Kariyermiş, ceza almakmış gibi dertlerim yok. İnsani olarak ırkçılık yaptığımı kabul etmiyorum. Başka nedenlerle ceza alırım almam önemli değil. Ancak bana yapılan suçlamaları insani olarak, Allah inancı olan biri olarak kabullenemiyorum" diye konuştu.

"SUAREZ'LE NASIL KIYASLANIRIM?"

Zokora ile yaşadığı polemik sonrası 'ırkçı' damgası yemesi ve Suarez'le kıyaslanması Emre'yi çok üzmüş. "Beni Suarez'le nasıl kıyaslarlar?" diyerek tepkisini dile getiren Emre, şunları söyledi:  

"Suarez, Evra'ya 'Sana elimi uzatmam, sen pis bir zencisin' diyor. Evra'ya 4 kez 'Negro' diyor. Bir anda kendimi Suarez'in pozisyonunda buldum. Oysa bizim Zokora ile diyaloğumuz sadece 1 dakika sürmüş ve birbirimizden özür dilemiştik."

"Anlık yaşanmış bitmiş bir olaydı ve kesinlikle ırkçı bir ifade kullanmamıştım. Bana, Zokora'ya söylediğimi iddia ettikleri ifadeleri nerede kullanmışım göstersinler."

8 MAÇ CEZA ALMIŞTI

Liverpool'un Uruguaylı golcüsü Luis Suarez, Manchester United'ın savunmacısı Evra'ya saha içerisinde 'negrito' dediği gerekçesiyle 8 maç oynamama ve 40 bin Sterlin ceza almıştı. Suarez, ilk M.United maçında da Evra'nın elini sıkmamıştı.

"İNGİLTERE'DE İÇ TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRDİM"

"İngiltere'de ırkçılıkla suçlandığım zaman büyük olay olmuştu. İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileri, saha içerisinde yaşanan olayın saha dışına taşınması nedeniyle üzgün olduklarını belirttiler ve bana yapılanları kınadılar. O sözleri söylemediğim ortaya çıktı. Zaten aklandım. Yaşadığım o olaydan dolayı İngiltere'de iç tüzük değişti."

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.